Aυτούς τους δύο Ρώσους κατονομάζουν οι Βρετανοί ως υπόπτους για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ - iefimerida.gr

Aυτούς τους δύο Ρώσους κατονομάζουν οι Βρετανοί ως υπόπτους για τη δηλητηρίαση των Σκρίπαλ

O Αλεξάντερ Πετρόφ και ο Ρουσλάν Μποσίροφ (Φωτογραφία AP/Metropolitan Police)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο Ρώσους υπηκόους κατονομάζουν οι βετανικές Αρχές υπόπτους για τη δηλητηρίαση με novichok του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του την περασμένη άνοιξη στο Σάλσμπερι.

Όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία και η Σκότλαντ Γιαρντ, υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Αλεξάντερ Πετρόφ και του Ρουσλάν Μποσίροφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, Νιλ Μπάσου, δεν αποκλείεται τα ονόματα αυτά να μην είναι τα πραγματικά και οι δύο ύποπτοι -ηλικίας περί τα 40 όπως πιστεύεται- να ταξίδευαν με ψευδώνυμα και πλαστά έγγραφα.

Δηλώσεις ετοιμάζεται να κάνει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

O Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπαλ

Η ανακοίνωση έρχεται να βαθύνει κι άλλο το ρήγμα στις σχέσεις Λονδίνου-Μοσχας μετά το κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών από τη Βρετανία και συμμάχους τους που προκάλεσε η επίθεση με το νευροτοξικό παράγοντα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Βρετανικών ΜΜΕ οι Αρχές της χώρας πιστεύουν ότι ενέχονται αρκετοί Ρώσοι στις απόπειρες δολοφονίας του Σκρίπαλ και της κόρης του, που οδήγησαν έμμεσα στο θάνατο από novichok της 44χρονης Βρετανίδας Ντον Στέρτζες. Οι δράστες εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν μια μικρή ποσότητα novichok σε υγρή μορφή. Οι ύποπτοι φαίνεται ότι ταυτοποιήθηκαν μέσω βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος και τα στοιχεία τους διασταυρώθηκαν από τα αρχεία καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα στα σύνορα.

Μόσχα: «Δεν μας λένε τίποτε τα ονόματα αυτά»

Σε μια πρώτη αντίδραση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δύο υπόπτων «δεν λένε τίποτε στη Μόσχα» προς το παρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ