«Δεν πέρασα στις Πανελλήνιες. Είμαι αποτυχημένος;» - iefimerida.gr

«Δεν πέρασα στις Πανελλήνιες. Είμαι αποτυχημένος;»

Βαθμολογία Πανελληνίων. Φωτογραφία:Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο χρόνια, δύο ολόκληρα χρόνια δούλεψε σκληρά. Ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα είχε καταφέρει να οργανωθεί και να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα.

Ο στόχος ήταν σαφής: Να μπει στην Νομική, να γίνει δικηγόρος και μάλιστα τέταρτης γενιάς. Ο προπάππους από την Μικρασία είχε ανοίξει το γραφείο, λίγο μετά την Καταστροφή, και σήμερα, μέσα σε σχεδόν έναν αιώνα, η Νομική Εταιρεία της οικογένειας, είχε γιγαντωθεί, χάρη στον παππού και τον πατέρα του. Πώς να ξεφύγει από τη μοίρα του λοιπόν;

Με ορίζοντα διετίας, στρώθηκε στο διάβασμα από την αρχή της Β΄Λυκείου: φουλ φροντιστήριο, διπλές εξετάσεις για το σχολείο και για το φροντιστήριο, κι όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, «χτυπούσε κι ένα έκτακτο ιδιαίτερο». Ετσι πορεύτηκε ο μαθητής που έπρεπε να γίνει δικηγόρος. Διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα. Εβγαινε αραιά και που και με το ρολόι φρόντιζε να γυρίζει πίσω νωρίς. Ολη αυτή η κατάσταση του είχε γίνει δεύτερη φύση -δεν μπορούσε να ξεφύγει.

Μπροστά του δεν έβλεπε παρά τις Πανελλαδικές: Την ώρα που θα δώσουν τα θέματα. Να γράψει, να γράψει καλά, και μετά να σηκωθεί και να φύγει...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Μυρτώς Λοβέρδου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πανελλήνιες αποτυχία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ