Πιστοποιητικό υγείας για εργασία θα βγάζουν οι μετανάστες - iefimerida.gr

Πιστοποιητικό υγείας για εργασία θα βγάζουν οι μετανάστες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινό μέτωπο δράσης για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών καθιερώνουν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι και η καθιέρωση πιστοποιητικού υγείας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, αλλά και μια σειρά δράσεων για τη ρύθμιση ζητημάτων που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία από την υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης.

Οι δύο υπουργοί τονίζουν πως στο πλαίσιο Υγειονομικής Διάταξης, θα προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα.

Επίσης θα προβλέπονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα για όσους ενοικιάζουν κατοικίες σε λαθρομετανάστες, αλλά και για όσους τους απασχολούν σε διάφορες εργασίες, ιδίως σε περιοχές της επαρχίες όπου βρίσκουν δουλειά σε αγροτικές περιοχές.

Στο κέντρο της Αθήνας θα γίνονται έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο να στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα λαθρομετανάστες όπου καταβάλουν ενοίκιο με το κεφάλι και την ευθύνη των έλεγχων θα έχουν όλα τα σώματα ασφαλείας.

Επίσης θα προβλέπονται μέτρα για να αντιμετωπιστούν πιθανές ασθένειες από τις οποίες πάσχουν οι λαθρομετανάστες που θα ελέγχονται.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα θα κατατεθεί η τροπολογία στην οποία θα υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στις ηπειρωτικές περιφέρειες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ