Καταποντίζεται η δημοτικότητα του Ερντογάν – Ενας στους δύο δεν εγκρίνουν το έργο του - iefimerida.gr

Καταποντίζεται η δημοτικότητα του Ερντογάν – Ενας στους δύο δεν εγκρίνουν το έργο του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζί με την τουρκική οικονομία φαίνεται πώς έχει πάρει την κατιούσα και η δημοτικότητα του Ταγίπ Ερντογάν.

Μόλις τρεις μήνες μετά το θρίαμβό του στις εκλογές το ποσοστό των ψηφοφόρων που δηλώνουν απογοητευμένοι από το έργο του Τούρκου προέδρου ανέρχεται πλέον στο 46,7% (από 38,2%). Ικανοποιημένο δηλώνει αντίθετα το 44.5% (από 51,1%) στην ίδια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Metropoll, που δημοσιεύει η Cumhuriyet.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η δημοφιλία του Ερντογάν συνήθως αυξανόταν σε περιόδους κρίσεων (έφθασε το 67,6% μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016) κάτι που δεν συμβαίνει ωστόσο, αυτή τη φορά.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού MHP του συμμάχου του «σουλτάνου», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχεδόν δύο στους τρεις (67,6%) στηρίζουν τον Ερντογάν, από 30% τον περασμένο Μάιο. Αντίθετα συντριπτικά -όπως αναμενόταν- απορρίπτουν το έργο του οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων (92,4% του κεμαλικού CHP και 94,1% του φιλοκουρδικού HDP).


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ