Ο Μακρόν έβαλε υπουργό μια πολιτική πρόσφυγα από τη Ρουμανία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μακρόν έβαλε υπουργό μια πολιτική πρόσφυγα από τη Ρουμανία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο υπουργοί παραιτήθηκαν σε διάστημα δέκα ημερών από την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν και αντικαταστάθηκαν με νέα πρόσωπα.

Η νέα υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας είναι μια πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, η Roxana Maracineanu.

Σε μια συγκινητική τελετή, η ρουμανικής καταγωγής υπουργός ευχαρίστησε «τη Γαλλία και αυτή την τόσο φιλόξενη Δημοκρατία».


Πράγματι, η Roxana Maracineanu δραπέτευσε με την οικογένειά της, το 1984, από την κομουνιστική Ρουμανία, σε ηλικία εννέα ετών. Πρόκειται για μια διάσημη αθλήτρια, 43 ετών, η οποία κέρδισε πολλά μετάλλια. Πολλές φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας στην κολύμβηση, έγινε η πρώτη γαλλίδα πρωταθλήτρια κολύμβησης στο Περθ της Αυστραλίας, το 1998 και στη συνέχεια έγινε ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Σίδνεϋ.

Ο Μακρόν έβαλε υπουργό μια πολιτική πρόσφυγα από τη Ρουμανία [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Μετά το τέλος της αθλητικής της καριέρας, το 2004, η Roxana Maracineanu έγινε σύμβουλος σε γαλλικό κανάλι και δημιούργησε εκπαιδευτικές οργανώσεις κολύμβησης για οικογένειες και μητέρες ειδικά.
Το 2010 αναμείχθηκε για πρώτη φορά με τα πολιτικά και ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το Σοσιαλιστικό κόμμα. Εξελέγη πρώτη περιφερειακή σύμβουλος το 2017 και ανήκει στην «αριστερή πτέρυγα» του PS.

Οταν η οικογένεια της Roxana Maracineanu κατέφυγε στη Γαλλία, το 1984, ζήτησε πολιτικό άσυλο. Η ίδια η νυν υπουργός έμαθε γαλλικά σε ένα κέντρο κράτησης στην περιοχή Μπλουά και μεγάλωσε στην επαρχιακή πόλη Μιλούζ.
«Για μένα η Γαλλία είναι η χώρα που μας φιλοξένησε. Οι γονείς μου την επέλεξαν και δεν τους απογοήτευσε. Όσοι πρόσφυγες έρχονται σήμερα δεν έχουν τη δική μας τύχη. Η Γαλλία θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φιλόξενη και πολύ πιο cool και σήμερα», δήλωσε, σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα Parisien.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανασχηματισμός μακρον Αθλητισμού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ