Parklife στο γκαράζ - iefimerida.gr

Parklife στο γκαράζ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα σήμερα για το Parklife του Μιχάλη Κωνσταντάτου στο ειδικά διαμορφωμένο γκαράζ του ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

Στη δεύτερη παράστασή της, η ομάδα blind spot παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο, που με όλη την απλότητα και τη δομή της κινηματογραφικής γλώσσας, αγγίζει κοινωνικά θέματα και προσωπικές σχέσεις της σύγχρονης εποχής μας. Η παράσταση θίγει το θέμα της κρίσης και της ανεργίας και το πώς οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν τη σχέση δύο νέων ανθρώπων.

Μια νεαρή διαφημίστρια ξυπνάει μέσα σε ένα αυτοκίνητο, δίπλα σε έναν άγνωστο άντρα. Σιγά - σιγά με την βοήθεια του, ανακαλεί πρόσωπα, καταστάσεις, την ταυτότητα του αλλά και πως βρέθηκαν μαζί στο σκοτεινό αυτό παρκινγκ. Όμως είναι αλήθεια αυτά που της λέει; Υπάρχει κάτι στο μυαλό της θαμμένο από μια άλλη πραγματικότητα; Ο άντρας αυτός όντως είναι ένας συνάδελφος της που την βοήθησε σε μια δύσκολη στιγμή ή είναι κάποιος άλλος; Και τελικά η σχέση τους προκύπτει μέσα από μια ακολουθία τυχαίων γεγονότων ή είναι μια επιλογή δυο ανθρώπων συμπιεσμένων από την καθημερινή τριβή; Μέσα από την λεκτική πάλη στο μπροστινό κάθισμα ενός αυτοκίνητου δυο χαρακτήρες ταξιδεύουν στα όρια των ρόλων τους ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι. Στο τέλος θα βγουν σωσμένοι ή όχι;

Η παράσταση PARKLIFE χρησιμοποιεί τον ειδικα διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης ως γκαράζ. Μέσα στον χώρο αυτό, ένα αυτοκίνητο γίνεται το βασικό σκηνογραφικό στοιχείο της παράστασης και λειτουργεί σαν μια αυτόνομη κινούμενη θεατρική σκηνή που καθιστά τους θεατές μάρτυρες ή και ηδονοβλεψίες μιας διαρκώς ανατρεπόμενης κατάστασης.

Κείμενο: Στέλιος Λυκουρέσης

Σκηνοθεσία - Σύλληψη: Μιχάλης Κωνσταντάτος

Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Καραγιώργος

Μουσική: Γιώργης Σακελλαρίου

Φωτισμοί: Γιάννης Φώτου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Βασιλείου

Ηθοποιοί: Γιώτα Αργυροπούλου,
Θανάσης Δόβρης

Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:30

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ