Αυξάνονται οι «κοψοχέρηδες» του Brexit: 2,6 εκατ. το μετάνιωσαν για το «Ναι» στο δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Αυξάνονται οι «κοψοχέρηδες» του Brexit: 2,6 εκατ. το μετάνιωσαν για το «Ναι» στο δημοψήφισμα

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 2,6 εκατομμύρια Βρετανοί που τάχθηκαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016 άλλαξαν γνώμη και τώρα υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Όπως σημειώνει στο αποκλειστικό του ρεπορτάζ ο Independent αν οι «κοψοχέρηδες» που άλλαξαν τώρα γνώμη είχαν ψηφίσει υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ένωση προ διετίας, τότε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της Focaldata βάσει δύο δημσκοπήσεων της YouGov αναμένεται να φουντώσουν κι άλλο τη συζήτηση για το κατά πόσον πρέπει να γίνει νέο δημοψήφισμα καθώς εντείνονται οι φόβοι για έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Μάλιστα η έρευνα δείχνει ότι η πλειοψηφία όσων άλλαξαν γνώμη είναι ως επί το πλείστον οπαδοί του Εργατικού Κόμματος, εντείνοντας έτσι τις πιέσεις στον αρχηγό του, Τζέρεμι Κόρμπιν να υιοθετήσει μια σκληρότερη στάση έναντι του Brexit.

Kι όλα αυτά καθώς βαθαίνει το ρήγμα στις τάξεις των Τόρηδων για το Brexit, με την Τερέζα Μέι να επιχειρεί να απαντήσει στον πρώην υπουργό Εξωτερικών και οπαδό του «σκληρού Brexit» Μπόρις Τζόνσον που της επιτέθηκε με άρθρο στην Daily Telegraph κατηγορώντας την ότι με την πρότασή της για διατήρηση οικονομικών δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σύρει τη Βρετανία πίσω από το άρμα των Βρυξελλών, «σε μια πορεία χωρίς προορισμό». «Δεν διαβάσαμε καμία καινούργια ιδέα ώστε να έχουμε κάτι να πούμε», απάντησε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού , Τζέιμς Σλακ.

Αλλά κάπου 20 βουλευτές των Συντηρητικών, περιλαμβανομένων των πρώην υπουργών Πρίτι Πατέλ και Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, δηλώνουν αποφασισμένοι να ψηφίσουν κατά της πρότασης της Μέι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ