Οι γυναίκες ως ποσόστωση -Η βαθιά σεξιστική νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας - iefimerida.gr

Οι γυναίκες ως ποσόστωση -Η βαθιά σεξιστική νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας

Ανασχηματισμός. Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις μέτρησε, τις ξαναμέτρησε και τις έβγαλε δέκα τρεις. Ναι, ναι 13. Γουρσούζικος αριθμός...

Οχι, όχι, κάθε αλλό. Γούρι, γούρι φωνάξαν όλοι. Να που ο πρωθυπουργός σέβεται και τιμά τις γυναίκες, του είπαν οι δικοί του. Οπότε και οι καινούριες πήγαν και υπέγραψαν και ορκίστηκαν και ύστερα πήγαν και βρήκαν τις παλιές και όλες μαζί έβγαλαν φωτογραφία. Οι γυναίκες δίπλα του, στην πρώτη σειρά, να φαίνονται, να μην πάει χαμένη τέτοια πρωτοβουλία.

Στην Ελλάδα κάνουμε ακόμα τόση κουβέντα για τον αριθμό των γυναικών στη Βουλή. Και λέμε «μπράβο» στον πρωθυπουργό που τις εμπιστεύθηκε, λες κι έκανε κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Εδώ τόσοι και τόσοι τον εμπιστεύθηκαν το 2015, άντρες και γυναίκες....

Γυναίκες στην πολιτική, γυναίκες στα πόστα, γυναίκες σε υψηλές θελήσεις, γυναίκες με ποσόστωση -σαν είδος που πρέπει να εκπροσωπείται... Ακόμα εκεί είμαστε. Αυτό είναι το θέμα; Άξιους ανθρώπους χρειαζόμαστε, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Μετά την πρώτη φάση του «δράματος» με τον αριθμό των γυναικών, ακολουθεί, αυτονοήτως, η δεύτερη, ακόμα πιο αναχρονιστική και σίγουρα πιο επικίνδυνη φάση. Γκόμενα ή ερωμένη;...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Μυρτώς Λοβέρδου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ