Tρία κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε κάθε περιφέρεια της χώρας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την δημιουργία των πρώτων κέντρων μεταναστών τα οποία μάλιστα θα γίνουν σε κάθε περιφέρεια της χώρας και μάλιστα την Δευτέρα θα κατατεθεί στην Βουλή και σχετική τροπολογία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το Σάββατο υποστήριξε ότι όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα πρέπει να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας και από την Ελλάδα και δήλωσε έκπληκτος από τις αντιρρήσεις που προβάλουν Περιφέρειες στη σχεδιαζόμενη ανάπτυξη κέντρων σε όλη την Ελλάδα. «Εκπλήσσομαι που ελάχιστοι επικεφαλής Περιφερειών αντιλαμβάνονται τα πράγματα με αυτό τον τρόπο» όπως είπε.

Το πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση αποτελεί μια «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας, που αν δεν αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί θα υποστούμε τις συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.

Στήριξη στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παρείχαν δύο από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στηλιτεύοντας μάλιστα όσους δημιουργούν προσκόμματα στην προσπάθεια δημιουργίας των κέντρων.

«Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας να μην υποδείξει κανένα χώρο στη Θεσσαλία για κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών, αναδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο την προβληματική λογική του αβάσταχτου πολιτικού κόστους, της έλλειψης πολιτικής βούλησης υπέρβασης του και ενός στρεβλού τοπικισμού που περιχαρακώνει τις κοινωνίες κρατώντας τις τεχνητά μακριά από τα μεγάλα και υπαρκτά εθνικά ζητήματα», επισήμανε η κ.Διαμαντοπούλου.

«Το πρόβλημα, όμως, δεν πρόκειται να λυθεί με αποφάσεις που το κρύβουν κάτω από το χαλί και είναι αισιόδοξο μήνυμα ότι στο ίδιο Συμβούλιο υπάρχει και η άποψη της Εθνικής Ευθύνης», συνέχισε, για να σημειώσει ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «δεν είναι βάρος μόνο για την Αθήνα. Είναι βραδυφλεγής βόμβα που χρειάζεται συνολική και συμμετοχική εθνική λύση».

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του εκτίμησε ότι οι χειρισμοί Χρυσοχοΐδη είναι σωστοί και επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος συνεισφέρει στην προσπάθεια «με υγειονομικές διατάξεις και διατάξεις για τη μη εξάπλωση ασθενειών».

Σχέδιο για την προστασία της δημόσιας υγείας

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στις 12:00 το μεσημέρι οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου θα παρουσιάσουν τις υγειονομικές διατάξεις για την προστασία της Υγείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, αλλά και χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Κατά τις επιχειρήσεις σκούπα που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα προσήχθησαν συνολικά 1.500 άτομα. Από αυτά 50 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ 204 θα απελαθούν άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ