Κολομβία: «Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι αμετάκλητη», δηλώνει ο πρόεδρος Ντούκε - iefimerida.gr

Κολομβία: «Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι αμετάκλητη», δηλώνει ο πρόεδρος Ντούκε

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση της Κολομβίας να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος την Παλαιστίνη είναι αμετάκλητη, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε, παρότι η κίνηση αυτή του προκατόχου του, του Χουάν Μανουέλ Σάντος, είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση από τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του όταν αποκαλύφθηκε.

Η ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Σάντος, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ενημέρωσε τον παλαιστίνιο ομόλογό της Ριάντ αλ Μάλικι με επιστολή της την 3η Αυγούστου για την απόφαση. Ωστόσο, η εξέλιξη γνωστοποιήθηκε αφού ο Ντούκε ορκίστηκε πρόεδρος της Κολομβίας, την 7η Αυγούστου.

Ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Ντούκε, ο Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, δήλωσε τότε ότι η νέα κυβέρνηση θα μελετούσε «προσεκτικά» τις «επιπτώσεις» της απόφασης αυτής, δίνοντας τροφή σε σενάρια περί ακύρωσής της.

Όμως ο Ντούκε διαβεβαίωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ο Σάντος ενήργησε εντός των ορίων του Συντάγματος, αν και σημείωσε πως ο ίδιος θα προτιμούσε το θέμα να εξεταστεί πολύ πιο διεξοδικά.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας πρόσθεσε ότι πάντα τασσόταν υπέρ της λύσης των δύο κρατών στο Μεσανατολικό, παρότι το ζήτημα «περιπλέκει η παρουσία της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κολομβία παλαιστίνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ