#saggyboobsmatter: Tο νέο trend για τα πεσμένα στήθη που σαρώνει το διαδίκτυο - iefimerida.gr

#saggyboobsmatter: Tο νέο trend για τα πεσμένα στήθη που σαρώνει το διαδίκτυο

«Προτάξτε τα πεσμένα στήθη σας» /Φωτογραφία twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στήθος είναι ένα από τα δυνατά σημεία στο κορμί μιας γυναίκας. Είναι σύμβολο θηλυκότητας, γονιμότητας και σεξουαλικότητας.

Κάποιες γυναίκες έχουν μικρό στήθος και κάποιες άλλες μεγάλο η «κανονικό», όπως συνηθίζεται να λέγεται. Το στήθος επίσης μπορεί να είναι στητό (εκ φύσεως ή με την βοήθεια πλαστικού χειρουργού) ή πεσμένο.

Μια από αυτές της «κατηγορίες» στήθους, το πεσμένο, έχει γίνει trend στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα η 23χρονη Βρετανή φεμινίστρια και blogger Chidera Eggerue ηγείται μιας εκστρατείας στα social media, υπό τον τίτλο: «saggy boobs matters» που σημαίνει «Το πεσμένο στήθος μετράει».

Με αυτό ενθαρρύνει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο να προτάξουν το πεσμένο στήθος τους και να μην ντρέπονται γι αυτό. Η 23χρονη ακτιβίστρια ξεκίνησε την εκστρατεία της τον Ιούλιο του 2017 αναρτώντας στο Instagram φωτογραφίες της χωρίς σουτιέν.

Στο Instagram,το σχετικό hashtag: #saggyboobsmatter αριθμεί πλέον πάνω από 6.500 φωτογραφίες γυναικών που προτάσσουν το πεσμένο στήθος τους. Στο Twitter, πολλές γυναίκες ανεβάζουν φωτογραφίες που δείχνουν ότι είναι περήφανες για το στήθος που έχουν.

«Πολλές γυναίκες αισθάνονται καταπιεσμένες βλέποντας τέλεια αλλά ψεύτικα στήθη,τα οποία ανταποκρίνονται στην ιδανική εικόνα της γυναίκας. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι το πώς αισθάνεται μία γυναίκα. Υπάρχουν επίσης πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η απελευθέρωση του στήθους από το σουτιέν μπορεί να έχει θετική επίδραση στο γυναικείο σώμα», γράφει η Βρετανή μπλόγκερ στην ιστοσελίδα της, με το ψευδώνυμο:«Τhe Slumflower».

Μάλιστα σε πρόσφατη ανάρτησή της στο instagram έγραψε: «Δεν έχει σημασία το μέγεθος σας, αν είστε παχουλή ή αδύνατη... μπορεί επίσης να έχετε πεσμένο στήθος. Με αυτή την εκστρατεία δεν επιδιώκω να βρίσκομαι στο επίκεντρο. Στόχος του κινήματος είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ανεβάζουν τις φωτογραφίες που κανονικά θα διέγραφαν».

Sugar rush!! Wig made and laid by @kevinshantilondon.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chidera Eggerue (@theslumflower) στις 27 Αύγ, 2018 στις 12:01 μμ PDT

Repeat after me: Boobs are not anti-gravity devices. #SAGGYBOOBSMATTER

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chidera Eggerue (@theslumflower) στις 19 Αύγ, 2018 στις 6:15 πμ PDT

Channeling the spirit of Eartha Kitt in the NEW issue of @polyesterzine! Shot by @eolhcsheppard Styled by @daniellegoldman Makeup by @erin_kristensen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chidera Eggerue (@theslumflower) στις 13 Αύγ, 2018 στις 6:36 πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στήθος γυναίκες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ