Επεισόδια στη Γερμανία σε πορεία κατά των μέτρων λιτότητας στις μεσογειακές χώρες - iefimerida.gr

Επεισόδια στη Γερμανία σε πορεία κατά των μέτρων λιτότητας στις μεσογειακές χώρες

Βίαιες συμπλοκές στη Γερμανία σε διαδήλωση για τα μέτρα λιτότητας στις μεσογειακ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βίαιες συγκρούσεις, σημειώθηκαν σήμερα στη Φρανκφούρτη μεταξύ αστυνομικών και των περίπου 4.300 διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. στις χώρες της Μεσογείου.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, περίπου 4.300 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της οργάνωσης Μ-31 (για την 31η Μαρτίου) στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του καπιταλισμού» και διαδήλωσαν για την πολτική λιτότητες που επιβάλλει η Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στις χώρες της Μεσογείου.

Τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή επειδή αστυνομικοί οπλισμένοι με γκλοπ παρενέβησαν όταν οι διαδηλωτές έριξαν μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου της ΕΚΤ. Μέχρι εκείνο το σημείο «ήμασταν ικανοποιημένη από την εξέλιξη της διαδήλωσης και από τον αριθμό των ανθρώπων που ήρθαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μεσογειακών χωρών που πλήττονται από την πολιτική της λιτότητας», είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών.

Στις βίαιες συμπλοκές ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από πέτρες που εκτοξεύτηκαν εναντίον του και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς να έχει, προς το παρόν, διευκρινιστεί, εάν κινδυνεύει η ζωή του.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες από την αστυνομία για τον αριθμό των τραυματιών, ούτε για το πόσες συλλήψεις έχουν γίνει, καθώς η επιχείρηση συνεχίζεται.

Από την πλευρά της διοργανώτριας οργάνωσης, γίνεται λόγος για τουλάχιστον 200 συλλήψεις και πολλούς τραυματίες, ενώ ισχυρίζοντι ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν τουλάχιστον 6..000 άτομα.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν μώλωπες, υπάρχει τουλάχιστον ένας με κάταγμα και πολλοί αισθάνθηκαν αδιαθεσία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησε η αστυνομία», εξήγησε ένας εκπρόσωπος της Μ-31.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ