Γραμματέας ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει ξανά στο 3% - iefimerida.gr

Γραμματέας ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει ξανά στο 3%

Μ. Χριστοδουλάκης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το "να πάνε από εκεί που ήλθαν" της Φώφης Γεννηματά, αφορούσε συγκεκριμένα το να πάνε στο 3%», δήλωσε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ εμπέδωσε τον λαϊκισμό στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, επένδυσε στο θυμικό και στα συναισθήματα των Ελλήνων και στην ανάγκη για ελπίδα και προοπτική και αυτήν την εκμεταλλεύτηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, εφαρμόζοντας τη χειρότερη δυνατή πολιτική.

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει ξανά στο 3%. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ένα κομμουνιστογενές κόμμα, το οποίο στον βωμό της εξουσίας έχει θυσιάσει όλες τις ιδεολογικές του αρχές, έχει εμπλουτίσει την κυβέρνηση με στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους χωρίς καμία ιδεολογική ταυτότητα, χωρίς κανέναν ιδεολογικό προσανατολισμό και με μοναδικό συνδετικό κρίκο το πώς θα παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία» διευκρίνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού στην ανάγκη οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να προχωρήσουν σε ειλικρινή διάλογο, σημείωσε: «Στο Κίνημα Αλλαγής δεν δαιμονοποιούμε τη διαφορετική άποψη. Το μόνο που δεν είναι υπό αμφισβήτηση είναι η αυτόνομη πορεία μας και η αυτοδύναμη στρατηγική μας. Αυτό δεν τίθεται σε αμφισβήτηση από κανέναν μας. Θα πάμε απόλυτα ενωμένοι και προετοιμασμένοι για όλες τις εκλογικές διαδικασίες, είτε αυτές λέγονται εθνικές εκλογές, είτε ευρωεκλογές, είτε δημοτικές εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά και όχι από μικροκομματική σκοπιά, αλλά πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά αυτή η νοοτροπία του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού, που επένδυσε στη δηλητηρίαση της κοινωνικής συνοχής εν μέσω κρίσης, αυτοί που έστησαν τις πλατείες παρέα με τη Χρυσή Αυγή, αυτοί που είπαν τα πιο χυδαία ψέματα στον ελληνικό λαό αυτή η πρακτική πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά και η στρατηγική ήττα δεν περνάει μέσα από μία συγκυριακή νίκη της ΝΔ, αλλά από έναν σοβαρό προοδευτικό πόλο, που θα μπορέσει την επόμενη μέρα να είναι πρωταγωνιστής» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε: «Το δημοκρατικό πολίτευμα από μόνο του επιβάλλει την αναγκαιότητα για συνεργασίες, αλλά το ζήτημα είναι συνεργασίες με μία συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα, ένα συγκεκριμένο προοδευτικό πρόσημο. Δεν μπορεί να εκφράζεται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι στα λόγια αριστερός, αλλά στην πράξη εφαρμόζει την πλέον συντηρητική πολιτική και το κερασάκι στην τούρτα ήταν με τον τελευταίο ανασχηματισμό, όπου εμπλουτίστηκε η δήθεν αριστερή κυβέρνηση με καραμανλικά στελέχη και σχεδόν με όλους τους ΑΝΕΛ στην εξουσία και φυσικά δεν μπορεί να εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρά το πλασματικό φιλελεύθερο περιτύλιγα, που προσπαθεί να περιβάλει τον λόγο της, διακατέχεται από μία αμιγώς συντηρητική βάση, με την οποία μας χωρίζει ένα σαφές ιδεολογικό χάσμα».

«Ο λόγος για τον οποίο θα συμμετάσχουμε σε μία ενδεχόμενη επόμενη κυβέρνηση είναι μόνο αν μπορούμε να διασφαλίσουμε μία προοδευτική ατζέντα στη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη μέρα» υπογράμμισε.

Σχετικά με τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Χριστοδουλάκης παρατήρησε:

«Στο διαλαλούμενο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, που πολλοί μάς προετοίμαζαν ότι θα είναι μεγάλο και στομφώδες και σημαδιακό, αποδείχθηκε ότι ανταποκρίθηκαν μόνο ορισμένα στελέχη, που άγονται από τον τυχοδιωκτισμό της εξουσίας και της καρέκλας. Τα στελέχη αυτά έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ λόγω μνημονίου. Πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε το χειρότερο και πιο σκληρό μνημόνιο από όλα, απλά και μόνο για να έχουν μια υπουργική θέση».

Τέλος, αναφερόμενος στη σημερινή επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ επισήμανε:

«Μπορούμε να δούμε μία αντιστοίχηση με το σήμερα, πολύ σαφή, η οποία λέει ότι η κρίση είναι σήμερα οικονομική, αλλά δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και πολιτική και βαθειά κοινωνική και προφανώς και οι απαντήσεις που χρειάζεται να δώσει σήμερα ο προοδευτικός φορέας έχουν να κάνουν με το πώς μπορούμε αυτό το πλήγμα στους θεσμούς και τη δημοκρατία να το αποκαταστήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ