Συνέλαβαν καθηγητές γιατί ανέβασαν παράσταση που προσέβαλε τον Μωάμεθ! - iefimerida.gr

Συνέλαβαν καθηγητές γιατί ανέβασαν παράσταση που προσέβαλε τον Μωάμεθ!

βία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν στο Μπανγκλαντές με την κατηγορία ότι η θεατρική παράσταση που ανέβασαν, προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί η διαδήλωση χιλιάδων ατόμων με κύριο αίτημα... τη σύλληψή τους!

Οι καθηγητές Ρεζουάν Χαρούν και Μίτα Ράνι Χάζρα, του Λυκείου Φατεπούρ, στη νοτιοανατολική επαρχία Σατκίρα, συνελήφθησαν την Παρασκευή μετά από μια ογκώδη διαδήλωση, στο Καλιγκάνι, 250 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ντάκα.

Η κινητοποίηση σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια κατά τα οποία οι διαδηλωτές κατέστρεψαν αυτοκίνητα και ύψωσαν οδοφράγματα στους αυτοκινητόδρομους της πόλης.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι το έργο Χουζούρ Κίμπλα, που παρουσιάστηκε από μαθητές την περασμένη Τρίτη, περιέχει προσβλητικές αναφορές στον Μωάμεθ.

Στις αρχές Μαρτίου δικαστήριο είχε δώσει εντολή να μπλοκαριστούν άμεσα οι ιστοσελίδες το περιεχόμενο των οποίων μπορεί να προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ