Ο Ομπάμα θέλει να αυξήσει τη φορολογία των πλουσίων - iefimerida.gr

Ο Ομπάμα θέλει να αυξήσει τη φορολογία των πλουσίων

Ο Ομπάμα θέλει να αυξήσει τη φορολογία των πλουσίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν είναι δίκαιο, δεν έχει νόημα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα για το υπάρχον φορολογικό σύστημα, τονίζοντας την ανάγκη να αλλάξει και να αυξηθούν οι φόροι για τους πλούσιους. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον Γουόρεν Μπάφετ και τον Μπίλι Γκέιτς, που όπως είπε, πληρώνουν λιγότερους φόρους και από τις γραμματείς τους.

Στο καθιερωμένο, εβδομαδιαίο, διάγγελμά του στο ραδιόφωνο, ο αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά πως «Σήμερα οι πιο πλούσιοι Αμερικανοί πληρώνουν από τους πιο χαμηλούς φόρους εδώ και 50 χρόνια».

Χάρη στο υπάρχον φορολογικό σύστημα δισεκατομμυριούχοι, όπως ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, πληρώνουν μικρότερο ποσοστό φόρου από τις γραμματείς του, πρόσθεσε ο Μπάρακ Ομπάμα.

«Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχει νόημα», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος. «Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μειώσεις στους φόρους των πιο πλούσιων Αμερικανών, όπως εγώ, ο Γουόρεν Μπάφετ ή ο Μπιλ Γκέιτς, σε ανθρώπους που δεν έχουν το ανάγκη και δεν το έχουν ζητήσει ποτέ; 'Η θέλουμε να εξακολουθήσουμε να επενδύουμε σε πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και μας διατηρούν ασφαλείς; Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και τα δύο».

Ο αμερικανός πρόεδρος κάνει αυτές τις δηλώσεις την ώρα που το Κονγκρέσο αναμένεται να εξετάσει μια πρόταση για την αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα από ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, διατηρώντας αμετάβλητους τους φόρους για όσους κερδίζουν λιγότερα από 250.000 δολάρια ετησίως.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από τους Αμερικανούς να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τους γερουσιαστές για να τους ζητήσουν να υποστηρίξουν αυτή την πρόταση.

«Πάρτε τους τηλέφωνο, γράψτε τους, επισκεφθείτε τους και πείτε τους να σταματήσουν να προσφέρουν μειώσεις φόρων στους ανθρώπους που δεν το έχουν ανάγκη (...) Έτσι θα κάνουμε αυτή τη χώρα πιο δίκαιη και πολύ πιο δυνατή», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ