Πεζογραφία και περιβάλλον - iefimerida.gr

Πεζογραφία και περιβάλλον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη σχέση της πεζογραφίας με την οικολογία και το περιβαλλοντικό ζήτημα της εποχής οργανώνει στις 4 Μαΐου η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων "Λέξεις και σκέψεις".

Στον 21ο αιώνα, η συζήτηση γύρω από την πρόοδο των θετικών επιστημών και τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι μια διαρκής ανάγκη. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πέρα από μύθους και υπερβολές, το αίτημα της προστασίας της βιοποικιλότητας, οι επαναστατικές εξελίξεις στους τομείς της γενετικής και της βιοτεχνολογίας, οι αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας, όλα αυτά συνιστούν πεδία στα οποία αξίζει να κινούμαστε με γνώση και αυτοπεποίθηση, έχοντας στη διάθεσή μας τα κατάλληλα γνωστικά εργαλεία. Ας τα αποκτήσουμε μέσα από πρωτότυπες διαδρομές.

Όταν η πεζογραφία στοχάζεται πάνω στις περιβαλλοντικές προκλήσεις του καιρού μας
Συγγραφείς μας μιλούν για λογοτεχνικά βιβλία, όχι μόνο δικά τους αλλά από το σύνολο της διεθνούς βιβλιογραφίας, που έχουν στο επίκεντρο της θεματολογίας τους το περιβάλλον, εξηγώντας ταυτόχρονα τους τρόπους και την οπτική γωνία που τα βιβλία αυτά προσεγγίζουν το ζήτημα.

Ομιλητές

Μιχάλης Μοδινός: Περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος & μηχανικός, συγγραφέας
Γιώργος Ζαρκαδάκης: Συγγραφέας

4 Μαΐου 2011 19:00 - 21:00 Αίθουσα εκθέσεων & διαλέξεων. Είσοδος δωρεάν.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109

117 45 Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ