Ο Τζέιμι Ολιβερ αποκαλύπτει πόσα εκατομμύρια έχασε για να σώσει τα εστιατόριά του - iefimerida.gr

Ο Τζέιμι Ολιβερ αποκαλύπτει πόσα εκατομμύρια έχασε για να σώσει τα εστιατόριά του

Ο διάσημος σεφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την «μαύρη περίοδο» που πέρασε όταν αναγκάστηκα να κλείσει αρκετά από τα εστιατόριά του νωρίτερα αυτό το έτος, μίλησε ανοιχτά ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ, αποκαλύπτοντας μάλιστα πόσο του κόστισε.

Ο διάσημος σεφ δήλωσε πως συνέβαλε 12,7 εκατομμύρια λίρες από τα δικά του χρήματα στην αλυσίδα εστιατορίων του με χρονικό περιθώριο μόλις δύο ωρών για να σώσει την επιχείρησή του.

Μιλώντας στους Financial Times για την δύσκολη εκείνη περίοδο – που αναγκάστηκε να κλείσει 12 από τα 37 ιταλικά εστιατόρια του και ένα μπριζολάδικο – ο Τζέιμι δήλωσε ότι η εταιρεία «απλά ξέμεινε από μετρητά».

A post shared by Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) on Jul 13, 2018 at 4:33am PDT

«Είχα δύο ώρες για να βάλω χρήματα και να το σώσω ή διαφορετικά όλα θα κατέρρεαν εκείνη την ημέρα ή την επόμενη. Ήταν τόσο χάλια και τόσο δραματικό» δήλωσε.

Ο πατέρας 5 παιδιών έβαλε αρχικά 7,5 εκατομμύρια λίρες από τις δικές του αποταμιεύσεις στην αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων και άλλα 5,2 εκατομμύρια λίρες στη συνέχεια. Η εταιρεία πήρε επιπλέον δάνειο 37 εκατομμυρίων λιρών.

Όταν ρωτήθηκε τι προκάλεσε τα οικονομικά προβλήματα, ο Τζέιμι είπε πως ο Brexit είναι μεταξύ των πολλών παραγόντων, καθώς και το κόστος μίσθωσης, οι δημοτικοί φόροι και η αύξηση του κατώτατου μισθού, που προκάλεσαν την «τέλεια καταιγίδα».

A post shared by Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) on Jun 13, 2018 at 3:48am PDT

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζέιμι μιλά για τις επιχειρηματικές του δυσκολίες. Τον περασμένο Ιούνιο μίλησε στο Woman’s Weekly, λέγοντας: «Τα χρόνια των εστιατορίων είναι όπως τα σκυλίσια. Επομένως τα 10 χρόνια είναι μια μεγάλη περίοδος. Ήταν μια μαύρη περίοδος».

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on Aug 28, 2018 at 10:49pm PDT

Ο Τζέιμι πάντως, επαίνεσε την σύζυγο και τα; παιδιά του που τον βοήθησαν σε όλες τις δύσκολες αυτές στιγμές. «Γυρίζω στο σπίτι και βλέπω τα παιδιά μου κι αυτό πάντα με ενθουσιάζει» είπε, προσθέτοντας πως τα παιδιά του αποτελούν γι’ αυτόν την «καλύτερη θεραπεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ