Εβγαζε καθημερινά selfies σε πεζοπορία χιλιομέτρων -Εχασε 22 κιλά [βίντεο] - iefimerida.gr

Εβγαζε καθημερινά selfies σε πεζοπορία χιλιομέτρων -Εχασε 22 κιλά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο φωτογράφος Andy Davidhazy έκανε την μεγαλύτερη πεζοπορία στον κόσμο. Σε όλη τη διαδρομή έβγαζε selfies και κατέγραφε την περιπέτειά του. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Ο φωτογράφος περπάτησε 4.279 χιλιόμετρα στον διάσημο Pacific Crest Trail που ξεκινάει από το Μεξικό και φτάνει στον Καναδά και είδε τον εαυτό του να αλλάζει δραματικά.

Εβγαζε καθημερινά selfies σε πεζοπορία χιλιομέτρων -Εχασε 22 κιλά [βίντεο] | iefimerida.gr 0


Μέσα σε 5 μήνες που διήρκησε η πεζοπορία, ο φωτογράφος έχασε 22 κιλά.

Το Pacific Crest Trail περνάει μέσα από τα βουνά των πολιτειών της Καλιφόρνια, του Όρεγκον και της Ουάσινγκτον. Η διαδρομή του φωτογράφου ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους που είδαν το βίντεο και σχολίασαν το μπλογκ του.

Ο φωτογράφος, μετά από 20 χρόνια επιτυχημένης καριέρας, κατάλαβε ότι είχε ακόμη πολλούς στόχους μπροστά του, ειδικά έναν: τη δημιουργία ντοκιμαντέρ φωτογραφίας και βίντεο. Έψαχνε λοιπόν να βρει κάτι καινούριο στη ζωή του.
«Ήθελα ένα φιλόδοξο στοίχημα και να δοκιμάσω κάποιους φόβους και όρια που φρέναραν αναμφίβολα όλη τη ζωή μου», αφηγείται στο Flickr του.


«Μου άρεσε το Pacific Crest Trail, γιατί ήταν ταυτόχρονα απλό να το ξεκινήσεις και δύσκολο να το τελειώσεις. Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κάνεις αυτή τη διαδρομή από το να περπατάς μέτρο με μέτρο».
Πριν ξεκινήσει την πεζοπορία, ο φωτογράφος αποφάσισε να παίρνει μια selfie κάθε φορά που τελείωνε ένα μίλι διαδρομής. Του άρεσε αυτή η πρωτότυπη ιδέα και πίστευε ότι αν την ξεκινούσε θα υποχρεωνόταν να συνεχίσει το περπάτημα. «Αν αποφάσιζα να εγκαταλείψω, όλος ο κόσμος θα το μάθαινε», γράφει.

Εβγαζε καθημερινά selfies σε πεζοπορία χιλιομέτρων -Εχασε 22 κιλά [βίντεο] | iefimerida.gr 1


Ξεκίνησε την τεράστια διαδρομή στις 22 Απριλίου 2013 και ξεκίνησε απά τα σύνορα του Μεξικού. Όταν ξεκίνησε να διασχίζει την έρημο της Καλιφόρνια κατάλαβε ότι εκτός από καλή σωματική κατάσταση, το πιο δύσκολο ήταν η ψυχολογία και το μυαλό.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αγωνίες και τους φόβους μας, όπως ο ίλιγγος, ο φόβος της πτώσης ή ο φόβος ότι θα συναντήσεις αρκούδες και άγρια ζώα», αναφέρει. Παρότι ο Andy έκανε την πεζοπορία το καλοκαίρι, ήρθε αντιμέτωπος με άγριο καιρό. Όταν μπήκε το φθινόπωρο και έφτασε στο όρος Snoqualmie, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, έγινε μια καταστροφή. Μια σοβαρή χιονόπτωση κάλυψε το δρόμο μπροστά του με χιόνι 2 μέτρων. Το άγχος και ο φόβος τον κατέλαβαν. «Πολλοί πεζοπόροι χάθηκαν έτσι. Δεν ήθελα να εγκαταλείψω, αλλά δεν ήθελα και να πεθάνω», θυμάται ο Andy.

Εβγαζε καθημερινά selfies σε πεζοπορία χιλιομέτρων -Εχασε 22 κιλά [βίντεο] | iefimerida.gr 2


Βρήκε τελικά έναν διπλανό δρόμο και έφτασε λίγο πριν τον τελικό του προορισμό στις 12 Οκτωβρίου 2013. Επέστρεψε το επόμενο καλοκαίρι, έκανε τα τελευταία 250 μίλια και μπόρεσε να τραβήξει και τις υπόλοιπες 250 selfies στο δρόμο.
Το 2015, ο Andy ανέβασε ένα βίντεο με τις selfies του σε time-lapse. «Το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι άνθρωποι είναι τα κιλά που έχασα. Αλλά για μένα, η απώλεια κιλών ήταν ένα έμμεσο καλό. Το έκανα όλο αυτό για να κερδίσω αυτοπεποίθηση και μια πηγή έμπνευσης ώστε να βοηθηθώ σε άλλες πλευρές της ζωής μου», λέει.


Δύο μήνες αφότου ανέβασε το βίντεο, πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι το είχαν δει. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που για την ιστορία του ενδιαφέρθηκαν κανάλια όπως τα CNN, PBS NewsHour, Discovery Channel, Weather Channel και το Buzzfeed, ενώ αναμεταδόθηκε σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και άλλες.

Εβγαζε καθημερινά selfies σε πεζοπορία χιλιομέτρων -Εχασε 22 κιλά [βίντεο] | iefimerida.gr 3


Προς μεγάλη του έκπληξη ο Andy άρχισε παράλληλα να λαμβάνει γράμματα από όλο τον κόσμο, από ανθρώπους που είχαν εμπνευστεί από την περιπέτειά του.
«Αυτό που βασικά ήταν μια μοναχική πεζοπορία, κάπως εγωιστική, έγινε τελικά μια πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους. Αυτή την εμπειρία δεν περίμενα να τη ζήσω», είπε.

Εβγαζε καθημερινά selfies σε πεζοπορία χιλιομέτρων -Εχασε 22 κιλά [βίντεο] | iefimerida.gr 4


«Η ζωή περνάει πολύ γρήγορα στη διαδρομή. Ζεις στιγμές πόνου, αποθάρρυνσης, αλλά και στιγμές ευφορίας και έκστασης. Μπορεί να περάσεις από το ένα συναίσθημα στο άλλο σε λίγες ώρες. Αυτό πραγματικά με βοήθησε για να ενισχύσω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και να καταλάβω ότι όλα θα καταλήξουν καλά, αρκεί αν επιμείνω. Ελπίζω οι άνθρωποι να συγκρατήσουν αυτή την ιδέα ...ότι δηλαδή μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αρκεί πάντα να προχωράς., έγραψε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογράφος πεζοπορία Μεξικό Καναδά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ