Δίδυμα πέρασαν στη σχολή των ονείρων τους, αλλά σε διαφορετικές πόλεις -Δυσβάσταχτα τα έξοδα - iefimerida.gr

Δίδυμα πέρασαν στη σχολή των ονείρων τους, αλλά σε διαφορετικές πόλεις -Δυσβάσταχτα τα έξοδα

Χρήστος και Δέσποινα Ζησοπούλου /Φωτογραφία: larissanet.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλή επιτυχία στις φετινές Πανελλήνιες είχε μία οικογένεια από την Λάρισα, καθώς τα δίδυμα της οικογένεια πέρασαν στην σχολή της επιλογής τους.

Ο λόγος για τον Χρήστο Ζησόπουλο και την Ελένη- Δέσποινα Ζησοπούλου, μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν ευτυχισμένοι εις διπλούν την οικογένειά τους.

Ο Χρήστος με 15.740 μόρια πέρασε ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα και η Ελένη – Δέσποινα με 12.355 μόρια πέτυχε το στόχο, που ήταν η είσοδός της στη σχολή Νοσηλευτικής στη Πάτρα. Τώρα επόμενος στόχος είναι να μπορέσουν με κάποια μετεγγραφή να φοιτήσουν μαζί στην ίδια πόλη, διότι τα έξοδα για δύο σπίτια μάλλον είναι δυσβάσταχτα για την οικογένεια.

Κοινό διάβασμα με κοινό στόχο

«Είναι πραγματικά υπέροχο να προσπαθείς μαζί με το αδελφό σου για μια χρονιά και να καταφέρνεις να πετύχεις τον κοινό στόχο. Προσπαθήσαμε μαζί και πετύχαμε μαζί. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς και τους γονείς μας», λέει η νεαρή φοιτήτρια Ελένη – Δέσποινα Ζησοπούλου. Ο Χρήστος δίδυμος αδελφός της Ελένης μιλάει για το συστατικό που βοήθησε και τους δύο με κοινό διάβασμα να πετύχουν τους στόχους. «Διαβάζαμε κάποια μαθήματα μαζί. Νομίζω ότι το κοινό μας χαρακτηριστικό είναι το πείσμα που είχαμε, δηλαδή ότι θέλαμε να μπούμε στην σχολή που επιθυμούσαμε», σημειώνει ο νέος φοιτητής των ΤΕΦΑΑ.

Ο Χρήστος πέτυχε τον στόχο του με τρίωρο καθημερινό διάβασμα, ενώ αρκετές ώρες καθημερινά αφιέρωνε για τα αθλήματα που διαγωνίστηκε για την είσοδό του στα ΤΕΦΑΑ.

Αντίθετα η Ελένη – Δέσποινα διάβαζε περισσότερες ώρες. «Η φετινή χρονιά είχε αρκετές θυσίες και για τους δυο μας. Κάθε μέρα που περνούσε είχες μια ελπίδα και απόλυτη προσήλωση στον στόχο σου. Όταν μπήκα στη αίθουσα για να γράψω η αναμονή ήταν το δύσκολο κομμάτι που έπρεπε να διαχειριστώ», υποστηρίζει η νεαρή Λαρισαία φοιτήτρια της Νοσηλευτικής.

«Θέλουμε να σπουδάσουμε στην ίδια πόλη»

«Μόλις τελείωσαν οι εξετάσεις ξέραμε ότι γράψαμε καλά και οι δύο. Βγήκαν οι βαθμολογίες και είμασταν σίγουροι ότι περνάμε σε μια Σχολή. Μόλις μάθαμε που περνάμε είμασταν όλοι χαρούμενοι. Πετύχαμε τα όνειρά μας. Τώρα θα ήθελα να κάνω μεταγραφή στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης καθώς ως αθλητής έχω διάκριση και πριμοδότηση ώστε να καταφέρω να έχω κοντά μου και την αδελφή μου. Να είμαστε ξανά μαζί», περιγράφει ο Χρήστος. Τα έξοδα είναι που προβληματίζουν τα δίδυμα αδέλφια καθώς οι γονείς τους θα πρέπει να ενοικιάσουν δύο σπίτια ένα στα Τρίκαλα και ένα στην Πάτρα, πράγμα δύσκολο σε καιρό οικονομικής κρίσης.

Η νεαρή φοιτήτρια όπως αναφέρει πάντως δε θα δυσκολευτεί στη Σχολή Νοσηλευτικής που επέλεξε καθώς μέσω του ΕΠΑΛ κάνει ήδη την πρακτική της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έχει πάρει μια πρώτη γεύση από την Σχολή των ονείρων της.

Πηγή: larissanet.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λάρισα Πανελλήνιες δίδυμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ