Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο - iefimerida.gr

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έγινε γνωστή στο πανελλήνιο όταν ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, το 2016, κίνηση που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο.

Σήμερα η 30χρονη είναι υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης και η ιλλιγιώδης άνοδός της στην ιεραρχία του ΣΥΡΙΖΑ περνάει από μικροσκόπιο. Ο διορισμός σε ένα νευραλγικό πόστο, στη Μακεδονία, μιας άπειρης νεαρής Θεσσαλονικιάς είναι φυσικό να εγείρει ερωτήματα σε όσους αναρωτιούνται πώς μια αριστερή κυβέρνηση κατέληξε να σχηματίζει κυβερνήσεις «κολλητών».

Δεν ήταν μυστικό, στους Θεσσαλονικείς, ότι η νεαρή ψυχολόγος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις ακόμα και με πρωτοκλασάτα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή, όμως, κατέστη εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προβληματίστηκε για τα παράπονα που εκφράζονταν για το πρόσωπό της.

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 0

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διεμήνυσε στους διαφωνούντες ότι... «αρέσει-δεν αρέσει», αυτή θα αποτελούσε από τότε και στο εξής το πρόσωπο-«κλειδί» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Η υποστήριξή του ήταν έμπρακτη. Κάθε φορέας, επιχειρηματίας ή κομματικό στέλεχος έπρεπε να περάσει υποχρεωτικά από την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αύξανε έτσι την επιρροή της.

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 1

Το επαγγελματικό παρελθόν της Κατερίνας Νοτοπούλου δεν απασχόλησε ιδιαίτερα εκείνη την εποχή και όλοι εστίασαν στο γεγονός ότι της έλειπε η εμπειρία για να αναλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 2


Γεννήθηκε το 1988, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.

Είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και είχε λάβει 10.169 ψήφους, καταλαμβάνοντας τη 16η θέση ανάμεσα στους 20 υποψηφίους.

Το 2014 φημολογήθηκε ότι θα κατέβει υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ρόλο που ανέλαβε τελικά ο έμπειρος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Χάρη στον κ. Μηταφίδη, η Κατερίνα Νοτοπούλου -επί Μπουτάρη δημάρχου- προσελήφθη ως συμβασιούχος στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2012.

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 3


Θεωρείται βέβαιο ότι δεν εργάστηκε ποτέ εκεί, αλλά αξιοποιήθηκε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανέλιξη της Κατερίνας Νοτοπούλου σχολιάζεται πλέον ποικιλοτρόπως στα social media, όπου κυκλoφορεί και το έγγραφο πρόσληψής της στον δήμο Θεσσαλονίκης ως καθαρίστριας. Και με αφορμή αυτό έχει ξεσπάσει μια τεράστια συζήτηση, με τους μεν να υποστηρίζουν πως το πέρασμα από τον τομέα καθαριότητας είναι «γαλόνι» και τους δε να απορούν πώς μια νεαρή, με μόνη εργασιακή προϋπηρεσία ένα δίμηνο στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, κατάφερε να γίνει υφυπουργός. «Η κυβέρνηση των κολλητών», την αποκαλούν.

Απαντήσεις και απορίες έλυσε μέσω Facebook η δημοσιογράφος Κική Τσιλιγκερίδου, η οποία σε ανάρτησή της υποστηρίζει ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου προσελήφθη μεν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν εργάστηκε ποτέ ως καθαρίστρια. Αντίθετα, αν και προσελήφθη στον δήμο, εργάστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου του τότε δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου βουλευτή Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Διαβάστε την ανάρτησή της αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε στον διάλογο που άνοιξε κάτω από την ανάρτησή της:

Κική Τσιλιγκερίδου: «Επειδή πολλοί το έχετε κάνει εικόνα και χαίρεστε. Η Νοτοπούλου ουδέποτε εργάστηκε στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης - ΔΕΝ ΜΑΖΕΨΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ. Προσελήφθη με δίμηνη σύμβαση στον τομέα καθαριότητας προκειμένου να εργαστεί ως εκπρόσωπος Τύπου του τότε δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου βουλευτή, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Ναι;

EDIT: Μάλιστα προσελήφθη τον Μάιο του 2012 προφανώς ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

EDIT 2: Δηλαδή προσελήφθη και πληρώθηκε δύο μήνες από τον δήμο Θεσσαλονίκης ως εργαζόμενη καθαριότητας για να είναι εκπρόσωπος Τύπου ενόψει βουλευτικών εκλογών;

Από τότε ηθικό πλεονέκτημα».

Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες της ημέρες στο πρωθυπουργικό γραφείο, η Νοτοπούλου προκάλεσε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και φωτογράφων. Ήταν μια νεαρή γυναίκα άγνωστη σε όλους, η οποία έδειχνε να έχει την απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, για άγνωστους λόγους.

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 4


Ο πρώτος που είχε δημόσια διαμαρτυρηθεί ήταν ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2017 λέγοντας: «Προφανώς ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ενημερώνεται επαρκώς για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κυρία Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου».

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 5

Ωστόσο, στελέχη όπως ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης τη στήριζαν επιδεικτικά. Η ίδια έκανε προσεκτικά βήματα, χωρίς δηλώσεις και επαφές με τα ΜΜΕ. Τα μόνα στοιχεία της δραστηριότητάς της ήταν οι συχνές αναρτήσεις της στα social media.

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 6
Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 7


Το περήφανο βλέμμα του πρωθυπουργού για το «πουλέν» του, στη χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, και η ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνει να της έχει σηματοδοτούν για την Κατερίνα Νοτοπούλου την έναρξη πραγματικής καριέρας στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφια δήμαρχος, περιφερειάρχης, υποψήφια βουλευτής στην Α' ή τη Β' Θεσσαλονίκης.

Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 8
Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 9
Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 10
Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 11
Η Νοτοπούλου ξεκίνησε ως συμβασιούχος στην καθαριότητα -Το παρασκήνιο πίσω από το υπουργείο  | iefimerida.gr 12
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κατερίνα Νοτοπούλου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ