To πρώτο μεταμνημονιακό EuroWorking Group- Στο επίκεντρο τα μέτρα για το χρέος - iefimerida.gr

To πρώτο μεταμνημονιακό EuroWorking Group- Στο επίκεντρο τα μέτρα για το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού Χρέους περιλαμβάνεται στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group.

Με το EwG ανοίγει η αυλαία της μεταμνημονιακής εποπτείας για την Ελλάδα ενώ στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 30 Αυγούστου ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν Μνημόνια και προαπαιτούμενα το EWG θα ασχοληθεί με το τεχνικό κομμάτι των μέτρων ελάφρυνσης προκειμένου να δρομολογήσει την εφαρμογή τους ενώ το καυτό θέμα των συντάξεων δεν αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης.

Mε την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή των θεσμών να καταφτάνει στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου το σημερινό Euroworking Group θα συζητηθεί στην ουσία η διαδικασία μέσω της οποίας θα προχωρά η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς.

Το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί περιλαμβάνει τριμηνιαίες αξιολογήσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό των κινδύνων, ώστε να μπορούν να λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση τους σε πρώιμο στάδιο. Η Επιτροπή θα εκδίδει τριμηνιαίες εκθέσεις αξιολόγησης προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ευρωομάδα/Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή, όπως προβλέπεται στον σχετικό κανονισμό.

Η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, η οποία θα εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και η οποία συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας της 22ας Ιουνίου, θα βασίζεται στις θετικές εκθέσεις που θα συντάσσονται στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EWG εποπτεία συντάξεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ