Τσαβούσογλου: Σε προτεραιότητα μεταρρυθμίσεις για ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ - iefimerida.gr

Τσαβούσογλου: Σε προτεραιότητα μεταρρυθμίσεις για ένταξη Τουρκίας στην ΕΕ

Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Φωτογραφία: AP Photo/Ronald Zak)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία θα θέσει ως προτεραιότητά της τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με την ενταξιακή πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την επόμενη περίοδο, όπως δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει να δει αποτελέσματα από τις προσπάθειές της, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της απελευθέρωσης της βίζας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι η Τουρκία θα εργαστεί για την επιτάχυνση των πολιτικών μεταρρυθμίσεων και θα επικεντρωθεί στον δικαστικό τομέα, τις ελευθερίες και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε επίσης ότι πρέπει να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες για την τελωνειακή ένωση με ΕΕ.

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι δεν αναμένει να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις όσο η Αυστρία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, δηλαδή μέχρι τα τέλη του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ