Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την Εθνική Ασφαλιστική - iefimerida.gr

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική ασφαλιστική/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο προσκήνιο επανέρχεται η Εθνική Ασφαλιστική, ξεκίνησε νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους κινέζους επενδυτές της Gongbao.

Ο επικεφαλής της κινεζικής εταιρείας Wong Ching, την μοναδικής που που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, μετά την αποχώρηση της κινεζικής Fosun, για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, είχε χθες επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eθνικής Τράπεζας Παύλο Μυλωνά. Νέες διαβουλεύσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η προσφορά της Gongbao ανέρχεται σε 676 εκατ. ευρώ και αφορά το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, η πώληση της οποίας αποτελεί δέσμευση του ομίλου της ΕΤΕ στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ομίλου. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την κατάθεση της προσφοράς του κινεζικού κεφαλαίου ωστόσο η εξαγορά δεν έχει προχωρήσει.

Η διαδικασία εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς ενώ εκτιμάται ότι απο την κινεζική πλευρά δεν έχει προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την πλευρά της Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση στην ΕΤΕ επιδιώκουν να διασφαλίσουν το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς αφενός θα διατηρήσουν μειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 25%, αφετέρου θα έχουν αποκλειστική συνεργασία bancassurance για 10 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ