Λαγκάρντ: Ζωτικής σημασίας η ενίσχυση του Ταμείου Σταθερότητας - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Ζωτικής σημασίας η ενίσχυση του Ταμείου Σταθερότητας

Λαγκάρντ: Ζωτικής σημασίας η ενίσχυση του Ταμείου Διάσωσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ για την απόφαση του Eurogroup να αυξήσει τα κεφάλαια του μόνιμου Ταμείο Σταθερότητας στα 800 δισ. ευρώ.

«Το ΔΝΤ έχει από καιρό επισημάνει την ανάγκη ενίσχυσης του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου τείχους προστασίας, το οποίο σε συνδυασμό με την εφαρμογή αυστηρών πολιτικών πλαισίων, είναι ζωτικής σημασίας για τον τερματισμό της κρίσης και εξασφαλίζει την διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Επιπλέον τόνισε ότι, ο συνδυασμός του EFSF και του ESM, μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές προσπάθειες, «θα ενισχύσουν το ευρωπαϊκό τείχος προστασίας και θα στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει το ΔΝΤ για να αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους τoυ προς όφελος των μελών του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ