Ζητούνται 240.000 πιλότοι στην Ασία –Λόγω της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής - iefimerida.gr

Ζητούνται 240.000 πιλότοι στην Ασία –Λόγω της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής

Αυξημένες ανάγκες για πιλότους θα έχει τα επόμενα 20 χρόνια η Ασία. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι 10, ούτε 100 αλλά 240.000 πιλότους θα χρειαστεί η Ασία τα επόμενα χρόνια. Η Boeing προβλέπει πως η Ασία θα χρειαστεί τον μεγαλύτερο αριθμό πιλότων, τεχνικών και πληρώματος τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής θα οδηγήσει σε αύξηση του πλούτου και αύξηση των μετακινήσεων, προκαλώντας την ανάγκη για 240.000 περισσότερους πιλότους και 317.000 άτομα για πλήρωμα μέχρι το 2037.

Η Κίνα θα χρειαστεί το ήμισυ αυτού του νέου προσωπικού.

Τα σχέδια αυτά ασκούν πίεση σε μια βιομηχανία που ήδη αγωνίζεται με την έλλειψη πιλότων και τα προβλήματα στην εκπαίδευσή τους. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πιλότοι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν την επόμενη δεκαετία και υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες αεροπορικής εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, όπως ο τουρισμός με ελικόπτερα και τα ιδιωτικά πολυτελή αεροπλάνα.

Η Boeing εκτιμά ότι η Κίνα θα χρειαστεί 128.500 πιλότους, η νοτιοανατολική Ασία 48.500 και η Νότια Ασία 42.750 πιλότους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ