Η Γαλλία ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit - iefimerida.gr

Η Γαλλία ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit

Εντουάρ Φελίπ (Φωτογραφία: AP Photo/Francois Mori
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή στους υπουργούς της κυβέρνησής του να ετοιμάσουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη σύναψης συμφωνίας για το Brexit, έδωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Το Παρίσι συνεχίζει να εργάζεται στη βάση ότι η Βρετανία θα επιτύχει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την έξοδό της από το μπλοκ, αλλά χρειάζεται να είναι έτοιμο στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, υπογράμμισε η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση παραμονής βρετανών πολιτών που ζουν σήμερα στη Γαλλία και τη διασφάλιση ομαλών διασυνοριακών ελέγχων, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η διατήρηση της ενότητας της ΕΕ είναι πιο σημαντική από τη σφυρηλάτηση μιας στενής σχέσης με τη μετά-Brexit Βρετανία.

Οπως είπε θέλει να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit έως τα τέλη του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εντουάρ Φιλίπ Brexit Γαλλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ