Παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από σαλιγκάρια! - iefimerida.gr

Παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από σαλιγκάρια!

ηλεκτρική ενέργεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα παραγωγής ενέργειας από σαλιγκάρια εγκαινίασε και υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κλάρκσον στη Νέα Υόρκη.

Μέσα σε ένα σαλιγκάρι, κατάφεραν να εμφυτεύσουν μία κυψέλη βιοκαυσίμου, η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια χρησιμοποιώντας ως καύσιμο τη φυσική γλυκόζη του σαλιγκαριού. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σαλιγκάρι θα μπορεί να «ζει κανονικά» σε ένα φυσικό περιβάλλον, παράγοντας ενέργεια όταν τα εμφυτευμένα ηλεκτρόδια συνδεθούν με ένα εξωτερικό κύκλωμα.

Το πιθανότερο είναι ότι η εμφύτευση ηλεκτροδίων σε ζωντανούς οργανισμούς θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων. Μέχρι στιγμής οι συνέπειες που έχει στα σαλιγκάρια η συγκεκριμένη διαδικασία παραμένουν άγνωστες.

Σύμφωνα πάντως με τον επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος, Δρ. Μίλτον Κέρκερ, «τα σαλιγκάρια δείχνουν καλά στην υγεία τους – τρώνε, πίνουν και σέρνονται». «Φροντίζουμε να τα κρατάμε ζωντανά και χαρούμενα», λέει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κέρκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ