Έκθεση για τους Βαλκανικούς Αγώνες στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Έκθεση για τους Βαλκανικούς Αγώνες στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

βαλκανικοί αγώνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα ταξίδι στο παρελθόν των Βαλκανικών Αγώνων Μαραθωνίου Δρόμου, από το 1929 μέχρι σήμερα, προσκαλεί τον επισκέπτη η έκθεση φωτογραφίας που λειτουργεί στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ντοκουμέντα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Μποντικούλη τα τελευταία 25 χρόνια και άλλα παλαιότερα από την προσωπική του συλλογή.

Ο φωτογράφος και πρωταθλητής στο βάδην (με διακρίσεις κατά την περίοδο 1954-1971) κ. Μποντικούλης συγκέντρωσε περίπου 160 φωτογραφίες από τους νικητές του Μαραθώνιου Βαλκανικών Αγώνων.

«Με αφορμή τον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο, ''Μέγας Αλέξανδρος'', που διεξάγεται την 1η Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, θέλησα να βάλω τη δική μου πολιτιστική πινελιά στο γεγονός», αναφέρει μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ.Μποντικούλης.

«Υπάρχουν φωτογραφίες του Χρήστου Σάρρα, του πρώτου νικητή στους αγώνες του 1929, του Ρουμάνου Ίλιε από τη δεύτερη Βαλκανιάδα που έγινε το 1930 και μέχρι σήμερα, τις οποίες παρουσιάζω με χαρά στους νεότερους ενδιαφερόμενους», επισημαίνει ο κ.Μποντικούλης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι το Σάββατο 31 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ