Στοιχεία του ΕΚΕΠΥ: Στις 9:33 η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για νεκρό στο Μάτι -ΝΔ: Κυνική και αδίστακτη η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Στοιχεία του ΕΚΕΠΥ: Στις 9:33 η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ για νεκρό στο Μάτι -ΝΔ: Κυνική και αδίστακτη η κυβέρνηση

Μετά τη σύσκεψη στην Πυροσβεστική στο Χαλάνδρι το βράδυ των φονικών πυρκαγιών/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η επιβεβαίωση ότι το βράδυ της 23ης Ιουλίου, την ώρα που η κυβέρνηση καθησύχαζε για την κατάσταση με τη φωτιά στο Μάτι, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τεσσάρων νεκρών.

Το βιβλίο συμβάντων του ΕΚΕΠΥ που αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής καταδεικνύει ότι η πρώτη ειδοποίηση του ΕΚΑΒ για νεκρό από τη φονική πυρκαγιά καταγράφηκε στο Νέο Βουτζά στις 9:33 το βράδυ, στις 10:15 ειδοποίηση για δεύτερο νεκρό ενώ στις 11:15 γίνεται λόγος για άλλους δυο νεκρούς , πιθανότατα αλλοδαπούς υπηκόους.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο ΕΚΕΠΥ στις 11:49 ειδοποιείται η Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας να παραλάβει από το ΚΕΕΛΠΝΟ σάκους για την περισυλλογή νεκρών.

«Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση

«Ένα ακόμα δημοσίευμα, αυτή τη φορά της “Καθημερινής”, επιβεβαιώνει, με αδιάψευστα πλέον στοιχεία, ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί του και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες καθησύχαζαν τους πολίτες ότι η κατάσταση στο Μάτι είναι υπό έλεγχο, γνώριζαν ήδη την ύπαρξη τουλάχιστον 4 νεκρών, όπως και ότι σε εξέλιξη βρισκόταν μια πρωτοφανής καταστροφή.

Αποδεικνύεται και με δημόσια πλέον στοιχεία ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες και να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες.

Θα το ξαναπούμε: Ανίκανους πολιτικούς έχουμε ξαναδεί σε αυτήν τη χώρα. Τόσο κυνικούς, αδίστακτους, ανεύθυνους και χωρίς ίχνος ντροπής, ποτέ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ φονική πυρκαγιά μάτι Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ