Παπαθανασίου: Εγώ ποτέ δεν είπα «λεφτά υπάρχουν», είπα την αλήθεια - iefimerida.gr

Παπαθανασίου: Εγώ ποτέ δεν είπα «λεφτά υπάρχουν», είπα την αλήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το πόρισμα της Εξεταστικής που επιρρίπτει ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009 στον Γιάννη Παπαθανασίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ, προέβη σε σκληρές δηλώσεις κάνοντας λόγο για προκλητικό περιεχόμενο.

«Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Το 2009, η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθανασίου και καταλήγει:

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα. Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα».

Νωρίτερα, είχε αποφασιστεί από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική καταδίκη του πρώην υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου και η πλήρης αθώωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξέταζε τις συνθήκες διαμόρφωσης του ελλείμματος της Ελλάδας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ