Μητσοτάκης: Θα καταργήσω τον νόμο Κατρούγκαλου και θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: Θα καταργήσω τον νόμο Κατρούγκαλου και θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο

Κυριάκος Μητσοτάκης /Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θέμα μηνών είναι οι εθνικές κάλπες είτε το θέλει ο κ. Τσίπρας είτε όχι», αναφέρει στην συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και προβλέπει ότι ο πρωθυπουργός αναζητά σωσίβιο στην ακραία πόλωση αλλά «ούτε η πόλωση θα αποτρέψει την οριστική του ήττα».

Υπογραμμίζει ότι «και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ την επομένη των εκλογών θα επιδιώξω την ευρύτερη δυνατή συναίνεση", διευκρινίζει όμως ότι "δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει τεράστια ευθύνη για ότι συνέβει στην χώρα τα τελευταία χρόνια».

Διευκρινίζει ότι «δεν θα υπάρξει στην κυβέρνησή μου κανείς από το συγγενικό μου περιβάλλον» ενώ στο ερώτημα για το αν θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά ότι «οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να αποφασίζουν μόνες τους για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».

Λέει ακόμη ότι «στη ΝΔ έχει γίνει μία πρωτοφανής ανανέωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»« και ότι οι αλλαγές στα πρόσωπα θα φανούν προεκλογικά και θα εκπλήξουν θετικά ενώ προσθέτει ότι «θα κυβερνήσω με τους καλύτερους»

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι «ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί» και προσθέτει ότι η ΝΔ έχει επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Για την οικονομική πολιτική αναφέρει ότι «όλο το πρόγραμμα βασίζεται στην εφαρμογή ενός σαρωτικού κύματος μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσει την οικονομία ανταγωνιστική και το κράτος λειτουργικό».

Για το ζήτημα των πλεονασμάτων αναφέρει ότι μθα διεκδικήσω τη μείωση των στόχων τους οποίους δυστυχώς συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα γίνει αμέσως μόλις η Ελλάδα αποκτήσει την αναγκαία πολιτική αξιοπιστία, δηλαδή όταν η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει δώσει σαφή και μετρήσιμα δείγματα μεταρρυθμίσεων».

Αναφέρεται στην τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν αποδείχθηκε μόνο ανίκανη αλλά και κυνική και απάνθρωπη», και προσθέτει ότι «με συγκλόνισε η παντελής αδυναμία του κ. Τσίπρα και των υπουργών του να συμμεριστούν τον πόνο εκείνων που είδαν τους συγγενείς τους να χάνονται και την περιουσία τους να καταστρέφεται" ενώ σημειώνει ότι "η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο καθώς οι συμμορίες δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας».

Λέει ακόμη ότι δεν θα πάει με καλάθι παροχών στην ΔΕΘ, δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα και σημειώνει ότι η χώρα είναι ουσιαστικά εκτός αγορών, αφού το κόστος δανεισμού είναι τώρα 4,5% και ότι ενδεχόμενη «ανεύθυνη παροχολογία του κ. Τσίπρα θα εκτινάξει περαιτέρω το κόστος δανεισμού».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία συνολική επανεκκίνηση και ότι δεν τον απασχολεί η προεδρική εκλογή του 2020 ούτε η απλή αναλογική την οποία θα καταργήσει εισηγούμενος ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την κυβερνησιμότητα της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ