ΑΕΚ: Θέλει Νάρσινγκ και Αγκού - iefimerida.gr

ΑΕΚ: Θέλει Νάρσινγκ και Αγκού

Ο Νάρσινγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΑΕΚ ψάχνει την μεταγραφική της ενίσχυση μέχρι το τέλος Αυγούστου, στις θέσεις του εξτρέμ και του χαφ.

H απόκτηση εξτρέμ που έχει… προχωρήσει αρκετά η ΑΕΚ τα τελευταία 24ωρα, αφορά στον Λουτσιάνο Νάρσινγκ. Ο Ολλανδός ακραίος της Σουόνσι είναι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ. Ο Νάρσινγκ θέλει να αποχωρήσει από την Σουόνσι μετά τον υποβιβασμό της στην Τσάμπιονσιπ και αυτό ανοίγει το δρόμο για την ΑΕΚ, με τον Ολλανδό να… δελεάζεται με την προοπτική των ομίλων του Champions League και τον πρωταθλητισμό εντός συνόρων. Και όλα αυτά ένα χρόνο πριν τελειώσει το συμβόλαιο του με την ουαλική ομάδα…. O γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1990 Νάρσινγκ «μετράει» 16 συμμετοχές και τέσσερα γκολ με την Εθνική Ολλανδίας από την εποχή που αγωνιζόταν στην Αϊντχόφεν (2012 – Ιανουάριος 2017), δεν εντυπωσίασε με τον σύλλογο της Ουαλίας έκτοτε (31 συμμετοχές με ένα τέρμα στην Premier League), όμως είναι… σφαιράτος εξτρέμ και αν αποκτηθεί θα ανεβάσει την ΑΕΚ επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εχει παίξει σε όλες τις Εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, καθώς και σε Σουόνσι (38 ματς, 2 γκολ, 6 ασίστ), Αϊντχόβεν (159 ματς, 26 γκολ, 31 ασίστ), Χέρενφεν (70 ματς, 17 γκολ, 39 ασίστ) και στις Ακαδημίες της Χέρενφεν, της Αλκμάαρ και του Αγιαξ.

Αναφορικά με την θέση του χαφ, σύμφωνα με πληροφορίες στην ΑΕΚ προτάθηκε και εξετάζεται η περίπτωση του Μίκελ Αγκού. Ο 25χρονος Νιγηριανός μέσος ανήκει στην Πόρτο, αλλά δεν βρίσκει… χώρο και χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο που τον ενημέρωσε να βρει ομάδα. Πέρυσι έπαιξε 24 παιχνίδια (3 γκολ, 2 ασίστ, 6 κίτρινες) με την φανέλα της Μπούρσασπορ στην Τουρκία, ως δανεικός από τους «δράκους». Κάτι που εξετάζουν οι Πορτογάλοι να γίνει και φέτος σε άλλη ομάδα. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο δεν τον υπολογίζει αφού τον είχε εκτός αποστολής και στα τρία φετινά επίσημα ματς (Σούπερ Καπ και δύο πρωταθλήματος) και η διοίκηση ψάχνει ομάδα να τον παραχωρήσει για να έχει παιχνίδια στα πόδια του, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2021 μιας και το ανανέωσε πέρυσι. Ο υψηλόσωμος μέσος (1.84μ.), είναι δεξιοπόδαρος, άριστος χειριστής της μπάλας, είναι αθλητικός και δυνατό κορμί, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει τόσο η Μαρσέιγ, όσο και η Μπορντό αυτό το καλοκαίρι και η Μπούρσασπορ συζητά για παράταση του δανεισμού του.

Ο Αγκού ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Πόρτο (τον ανακάλυψε το 2009 στα 15 του) και το 2015 πήγε δανεικός στην Κλαμπ Μπριζ, την επόμενη χρονιά στην Βιτόρια Σετούμπαλ και πέρυσι το καλοκαίρι με 300.000 ευρώ δανεικός στην Μπούρσασπορ. Έχει 63 ματς με τη δεύτερη ομάδα της Πόρτο και δύο με την πρώτη ομάδα το 2014. Με την Σετούμπαλ μέτρησε 34 ματς, με την Μπούρσασπορ 24 και με την Μπριζ 2.Τον Ιούνιο του 2017 έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Νιγηρίας και μετρά 5 συμμετοχές, με τελευταία τα 45 λεπτά τον περασμένο Μάιο απέναντι στο Κονγκό. Η Πόρτο θα ήθελε πολύ να τον πουλήσει με ένα ποσό κοντά στα 5 εκατ.ευρώ, αλλά αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και όλα δείχνουν ότι θα πάει ξανά σε άλλη ομάδα με δανεισμό. Η ΑΕΚ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του για να πλαισιώσει τους Σιμόες, Αλεφ και Γαλανόπουλο στον άξονα (εκτός πλάνων οι Μοράν και Αϊντάρεβιτς), με έναν παίκτη που θα συνδυάζει το καλό ανασταλτικό παιχνίδι με την κυκλοφορίας της μπάλας και την μετάβαση στην επίθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ ναρσινγκ αγκου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ