Σε ύφεση το λιανεμπόριο - Μείωση των πωλήσεων κατά 10,3% τον Ιανουάριο - iefimerida.gr

Σε ύφεση το λιανεμπόριο - Μείωση των πωλήσεων κατά 10,3% τον Ιανουάριο

Σε ύφεση το λιανεμπόριο - Μείωση 10
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση 10,3% παρουσίασε το λιανεμπόριο τον πρώτο μήνα του 2012, βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καταγράφηκε και σημαντική επιτάχυνση του ρυθμού μείωσης των πωλήσεων και στα σούπερ – μάρκετ.

Όπως κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), πτώση των πωλήσεων σημειώθηκε σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11,9% στα βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη, κατά 10,7% στα καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων, κατά 10,4% στα έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακός εξοπλισμός, κατά 6,7% στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων και κατά 2,4% στα φαρμακευτικά- καλλυντικά.

Αναλυτικά, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ως εξής:

Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο, με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 10,3% τον Ιανουάριο 2012 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2011, έναντι μείωσης 16,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), με τα καύσιμα, σημείωσε μείωση 8,5% τον Ιανουάριο 2012 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιανουαρίου 2011, έναντι μείωσης 10,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ