Πανηγυρισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο και στο Σημείο Μηδέν - iefimerida.gr

Πανηγυρισμοί έξω από τον Λευκό Οίκο και στο Σημείο Μηδέν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στο Λευκό Οίκο για να εκφράσουν τη χαρά τους φωνάζοντας "ΗΠΑ, ΗΠΑ" την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωνε το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κάτοκοι της Ουάσινγκτον συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά στο Λευκό Οίκο κρατώντας αμερικανικές σημαίες για να γιορτάσουν την ανακοίνωση του θανάτου του επικεφαλής της αλ Κάιντα, που ευθύνεται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 3.000 ανθρώπων.

"Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι", δήλωσε ο Τζον Κέλι, φοιτητής 19 ετών. "Είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό".

"Νιώθω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Πήρε πολύ καιρό, όμως τα καταφέραμε. Δεν πρόκειται παρά για δικαιοσύνη για τις οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου", επεσήμανε από τη μεριά του ο Τζον Γκαρσία, ένας άλλος φοιτητής επίσης 19 ετών. "Δίνει ένα νόημα στην αποστολή μας στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε. Οπως επεσήμανε άλλωστε ήρθε μπροστά στο Λευκό Οίκο για να "πάρει μέρος σε μία ιστορική στιγμή".

"Είναι καταπληκτικό, τι χαρά για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα την 11η Σεπτεμβρίου", δήλωσε η Άνα Χάουελ, καθηγήτρια 27 ετών.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στο Σημείο Μηδέν καθώς οι Νεοϋορκέζοι έσπευσαν στο σημείο για να γιορτάσουν το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

"Είναι μία γιορτή διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που μόλις κερδίσαμε", δήλωσε ένας συνταξιούχος πυροσβέστης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. "Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα διότι γνωρίζουμε ότι όλοι οι αδερφοί μου που σκοτώθηκαν εδώ δεν σκοτώθηκαν μάταια".

"Δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα", επεσήμανε από τη μεριά του ο συνταξιούχος αστυνομικός Μπομπ Γκίμπσον καθώς το πλήθος γύρω του φώναζε "ΗΠΑ, ΗΠΑ". "Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά αισθανόμαστε συμπόνια για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους".

Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα. "Οταν αποδίδεται δικαιοσύνη νιώθεις ανακούφιση, όμως φέρνει στην επιφάνεια και τις αναμνήσεις", δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal η Τζέιν Πολιτσίνο , ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ