Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιός θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι το νούμερο 1 ενός ακροδεξιού κόμματος, το οποίο τάσσεται εναντίον των μεταναστών και εναντίον του Ισλάμ, θα ερωτευόταν μια μουσουλμάνα πρόσφυγα;

Κανείς, μάλλον. Κι όμως, αυτό συνέβη στον Περ Σάντμπεργκ , στον υπουργό Αλιείας της Νορβηγίας και αντιπρόεδρο του ακροδεξιού κόμματος «Η Πρόοδος». Αυτός που, όπως θυμίζει το σάιτ "The Nordic Page", δήλωνε το 2002 ότι «οι διαφορετικές ράτσες, πολιτισμοί και θρησκείες δεν πρέπει να ανακατεύονται». Είναι ο άνθρωπος που δεν άντεξε μπροστά στα κάλλη της Bahareh Letnes, η οποία είχε εκλεγεί στο παρελθόν Μις Ιράν.

Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ωστόσο η ερωτική αυτή σχέση, η οποία απασχόληση ιδιαίτερα την Νορβηγία, κατέληξε σε ένα κατασκοπικό θρίλερ, έγινε εξώφυλλο σε όλον τον Τύπο της Νορβηγίας και ανάγκασε τον Περ Σάντμπεργκ να παραιτηθεί.

Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Πρόκειται για έναν έρωτα που έβγαλε εκτός ορίων τον ακροδεξιό υπουργό. Τον περασμένο Ιούλιο πήρε μαζί του την αγαπημένη του, σε ταξίδι στο Ιράν, χωρίς να έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Οπως αναφέρει το νορβηγικό "le Point", ο Per Sandberg πίστευε ότι δεν έπρεπε να δώσει λογαριασμό για το ερωτικό του ταξιδάκι επειδή κυρίως δεν ήθελε να μάθει η σύζυγός του, υφυπουργός Υγείας η ίδια, την απιστία.


Αλλά το μυστικό προδόθηκε, αφού η αγαπημένη του ανέβαζε συνεχώς φωτογραφίες στο Instagram.

Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Πιο βαρύ θεωρήθηκε το γεγονός ότι ο ερωτοχτυπημένος ακροδεξιός υπουργός είχε πάρει μαζί του, στο Ιράν, το επίσημο τηλέφωνο του υπουργείου, το οποίο δεν προβλέπεται στο πρωτόκολλο της Νορβηγίας, για λόγους ασφαλείας. Πράγματι, το επίσημο κινητό ενός υπουργού περιέχει μυστικές πληροφορίες ή τουλάχιστον λίστες επαφών, εντελώς εμπιστευτικές, καθώς και κωδικούς και ευαίσθητα δεδομένα.

Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Από εκείνη τη στιγμή πήραν φωτιά οι μυστικές υπηρεσίες της Νορβηγίας. Θεώρησαν πολύ πιθανό η πανέμορφη πρώην Μις Ιράν να είχε πληρωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας της ώστε να τυλίξει ένα σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το «le Point». Ο Per Sandberg ήταν πράγματι επικεφαλής ενός από τα σημαντικότερα υπουργεία της Νορβηγίας, την Αλιεία, η οποία αποτελεί την δεύτερη πηγή πλούτου της χώρας.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Νορβηγίας ξεκίνησαν έρευνα για την όμορφη Bahareh Letnes, παρότι η 28χρονη αρνείται κάθε σχέση με την ιρανική κυβέρνηση.

Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ο ερωτιάρης υπουργός παραιτήθηκε στις 13 Αυγούστου και αντικαταστάθηκε από τον Harald Tom Nesvik, του ιδίου ακροδεξιού κόμματος. Ο πρώην υπουργός παραιτήθηκε και από την αντιπροεδρία του κόμματός του.
Η όμορφη μουσουλμάνα μετανάστρια είχε ζητήσει άσυλο στη Νορβηγία αλλά το αίτημά της απορρίφθηκε τρεις φορές. Τελικά, την τέταρτη φορά κέρδισε μια κάρτα παραμονής, με το επιχείρημα ότι την απειλούσαν με μη επιθυμητό γάμο στην πατρίδα της.


Η συντηρητική πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, χαιρέτησε την παραίτηση του Περ Σάντμπεργκ, σε συνέντευξη τύπου. «Ο Περ ζήτησε μόνος του να φύγει από την κυβέρνηση και πιστεύω ότι πήρε την σωστή απόφαση», είπε.
Οσο για τον Περ Σάντμπεργκ δήλωσε ότι στο εξής θα αφοσιωθεί σε νέα σχέδια. Θέλει να γράψει ένα βιβλίο, με την αγαπημένη του, «για τον έρωτα και για τα ταξίδια», όπως είπε.

Ακροδεξιός υπουργός αγάπησε μουσουλμάνα μετανάστρια -Η πιο απίστευτη ιστορία της Νορβηγίας [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ