«Πονοκέφαλος» στον Λευκό Οίκο από την κινεζική εισβολή στην οικονομία της Λατινικής Αμερικής - iefimerida.gr

«Πονοκέφαλος» στον Λευκό Οίκο από την κινεζική εισβολή στην οικονομία της Λατινικής Αμερικής

Το Ελ Σαλβαδόρ προχωρά σε διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας με την Ταϊβάν και να αποκτήσει διπλωματικές σχέσεις με την Κίνα προκαλεί «έντονη ανησυχία» στις ΗΠΑ, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στην ανακοίνωση αυτή, την οποία η προεδρία των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Πέμπτης, προστίθεται ότι η απόφαση που πήρε το Σαν Σαλβαδόρ να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι θα έχει συνέπειες που θα διαρκέσουν για δεκαετίες.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι θα εναντιωθεί στις «αποσταθεροποιητικές» δραστηριότητες ως προς τις διεθνείς σχέσεις που προσάπτει στο Πεκίνο και την κινεζική «ανάμιξη» στη Λατινική Αμερική.
«Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις αφυπνίζονται και συνειδητοποιούν το γεγονός ότι τα οικονομικά θέλγητρα της Κίνας οδηγούν σε οικονομική εξάρτηση και (κινεζική) κυριαρχία, όχι μια εταιρική σχέση», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Ταϊβάν υπογράμμισε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι θα συνεχίσει τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια της Κίνας -που χαρακτήρισε «όλο και περισσότερο εκτός ελέγχου»- να της αποσπάσει τους τελευταίους της συμμάχους σε διεθνές επίπεδο, μετά την απόφαση του Ελ Σαλβαδόρ.

Η χώρα αυτή είναι η τρίτη φέτος που διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ταϊπέι και σύναψε σχέσεις με το Πεκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ