Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Καλάσνικοφ απάντηση στην Tesla – Για γέλια και για κλάματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Καλάσνικοφ απάντηση στην Tesla – Για γέλια και για κλάματα [εικόνες]

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Καλάσνικοφ. Φωτογραφία: Kalashnikov media
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρέμε Έλον Μασκ! Η ρωσική εταιρεία κατασκευής Καλάσνικοφ, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την βιομηχανία των αυτοκινήτων και λανσάρει ένα νέο ηλεκτροκίνητο όχημα με ρετρό όψη.

Την αμερικανική Tesla θέλει να ανταγωνιστεί η Καλάσνικοφ

Η εταιρεία πίσω από το διάσημο όπλο AK-47 παρουσίασε το νέο αυτό αυτοκίνητο σε θαλασσί χρώμα, το CV-1, σε μια εκδήλωση κοντά στην πρωτεύουσα, τη Μόσχα.


Είπε πως το CV-1, εμπνευσμένο από ένα σοβιετικό hatchback που είχε δημιουργηθεί τη δεκαετία του ‘70, ήταν ένα επαναστατικό «supercar».

Создаётся стойкое впечатление, что они к кузову даже не прикасались, просто взяли старый ИЖ 2125 «Комби» на свалке и налепили обвес. pic.twitter.com/pmj50a36q9

Η εταιρεία Καλάσνικοφ είχε προηγουμένως γελοιοποιηθεί για το νέο ρομπότ μάχης, τον «μικρό Ιγκόρ».

Το νέο ηλεκτρικό όχημα θα μπορεί να διανύσει 220 χιλιόμετρα με μία φόρτιση
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να αστειευτούν με το νέο αυτοκίνητο
Μοντέλο ηλεκτρικού οχήματος της Tesla
Ο μικρός Ιγκόρ, το νέο ρομπότ της Καλάσνικοφ



Η εταιρεία ανέφερε σε δήλωσή της την Πέμπτη πως το CV-1 έχει μια σειρά από «πολύπλοκα συστήματα» με τεχνολογία που «θα μας επέτρεπε να σταθούμε δίπλα στις τάξεις των παγκόσμιων παραγωγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla».

Πρόσθεσε ότι όταν εξελιχθεί πλήρως, το αυτοκίνητο θα έχει μέγιστη ταχύτητα αρκετές φορές μεγαλύτερη από τα υπάρχοντα ηλεκτρικά οχήματα που παράγει η εταιρεία και θα μπορούσε να ταξιδέψει 220 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Δεδομένου ότι είναι το πρωτότυπο, λεπτομέρειες όπως η τιμή του οχήματος δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.


Η Καλάσνικοφ προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντές της και πρόσφατα ξεκίνησε μια σειρά ρούχων και έναν κατάλογο προσωπικών αντικειμένων που κυμαίνονται από ομπρέλες μέχρι καλύμματα smartphones.

Ωστόσο, η απόφασή της να τραβήξει το δρόμο της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίστηκε με μικτές αντιδράσεις στη Μόσχα.


Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φυσικά έσπευσαν να αντιδράσουν και αποφάσισαν να γράψουν τα σχόλιά τους στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook, και συγκεκριμένα όσον αφορά στην απάντηση της Ρωσίας στην Tesla, με κάποιους να σχολιάζουν το «αστείο αλλά σε στυλ ζόμπι» design, και άλλοι επαίεσαν την «κουλ» εμφάνισή του.

«Τα τανκς σας είναι τέλεια, αλλά θα ήταν καλύτερα να μείνετε μακριά από τα αυτοκίνητα» έγραψε ένας χρήστης.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Καλάσνικοφ αποκάλυψε τον Igorek (γνωστό και ως ««μικρό Ιγκόρ», ένα ρομπότ ύψους 4 μέτρων, 4,5 τόνων επανδρωμένο και σχεδιασμένο για «εκτέλεση μαχητικών πράξεων».

Σε μια εποχή που τα ρομπότ ανταγωνίζονται για να γίνουν μικρότερα, πιο κομψά και πιο έξυπνα, η εταιρεία λάνσαρε ένα ογκώδες παλιομοδίτικο ρομπότ.

Η Καλάσνικοφ αργότερα δήλωσε πως ελπίζει να παρουσιάσει μια βελτιωμένη έκδοσή του σε μια έκθεση το 2020.

Φωτογραφίες: Kalashnikov media, AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ