Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] - iefimerida.gr

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες]

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου /Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έμειναν αναπάντητες από τον Ιωάννη Παπαπέτρου οι δηλώσεις που είχε κάνει πριν λίγο καιρό για το πρόσωπό του ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Είχε πει τότε ο παίκτης του Ολυμπιακού «Εγώ πιστεύω ότι από τη στιγμή που τελείωσε το πρωτάθλημα, η συμπεριφορά του Ιωάννη ήταν το λιγότερο απαράδεκτη! Ο καθένας μπορεί να πάει όπου θέλει, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να φέρεται αντρίκεια. Ειδικά σε μία ομάδα που τον έχει στηρίξει πιο πολύ από κάθε άλλο παίκτη τα τελευταία χρόνια! Εντάξει, ο καθένας θα κριθεί στο γήπεδο...». Ο νέος φόργουορντ του Παναθηναϊκού έκανε λόγο για «διαφορετικές αρχές και μορφωτικό επίπεδο», ενώ από εκεί και πέρα εξέφρασε τη χαρά του που πλέον θα αγωνίζεται στο τριφύλλι, χωρίς να πει... μεγάλα λόγια για τη σεζόν που έρχεται.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παπαπέτρου:

Ερωτηθείς για τις «κατηγορίες» του Αγραβάνη προς το πρόσωπό του: «Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για να απαντάμε... Δουλειά μας είναι να παίζουμε μπάσκετ. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, βάσει του τι πιστεύει. Είναι σεβαστό αυτό, αλλά δεν θα ασχοληθώ. Έχω μεγαλώσει με διαφορετικές αρχές από την οικογένειά μου. Ο καθένας έχει το δικό του μορφωτικό επίπεδο».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να έχουμε υγεία και μια καλή σεζόν. Είμαστε πλήρεις από όλες τις απόψεις και μακάρι να δώσουμε τα μέγιστα μέσα στη σεζόν. Για μένα δεν ήταν κάτι τόσο διαφορετικό σαν συναίσθημα το να πάω από τον έναν αιώνιο αντίπαλο στον άλλο. Το παρελθόν το αφήνω πίσω, κοιτάω μπροστά. Ανήκω εδώ και είμαι χαρούμενος. Είναι μια απόφαση που την πήρα μόνος και χαίρομαι για ό,τι έρχεται στο μέλλον».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 0



«Είναι νωρίς να μιλάμε για τίτλους. Σίγουρα θέλουμε να διεκδικήσουμε και τους τρεις στόχους. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, θέλουμε πολλή δουλειά, θες και λίγη τύχη για να πετύχεις. Στα χαρτιά η ομάδα φαίνεται πλήρης. Για μένα είναι μεγάλη πρόκληση αυτή η σεζόν. Η μεταπήδηση είναι σημαντική, αλλά νιώθω έτοιμος, έχω την εμπειρία, έχω δουλέψει καλά μέσα στο καλοκαίρι και είμαι πανέτοιμος…»

Όσον αφορά τη σχέση του με τον Παπανικολάου, ο οποίος προ ημερών υποστήριξε πως θα συνεχίσουν να είναι φίλοι: «Είμαστε φίλοι, παραμένουμε φίλοι, εννοείται. Δεν αλλάζουν αυτά. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Στο παρκέ ο καθένας παίζει για τη δική του ομάδα, εκεί δεν υπάρχει φιλία, αλλά εκτός αυτών είμαστε κανονικά φίλοι. Έχουμε περάσει τόσα χρόνια μαζί, τόσες μέρες».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Λάσμε: «Δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα μέρη από τον Παναθηναϊκό»

Πολύ χαρούμενος για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ τόνισε πως στο «τριφύλλι» είναι από τα καλύτερα μέρη που μπορεί να παίξει κάποιος, ενώ αναφέρθηκε και στον υπέροχο κόσμο των «πράσινων».

«Δεν περίμενα να έρθω ξανά εδώ. Όταν έπαιζα εδώ είχε μεγάλη πίεση και είναι δύσκολο να επιστρέφεις σε τέτοιες καταστάσεις. Ήταν, όμως, μεγάλη ευκαιρία για να έρθω ξανά. Μιλήσαμε τον πρόεδρο το καλοκαίρι, με τον Νικ και τον Γκιστ, μου άρεσε το πλάνο και αποφάσισα να επιστρέψω», δήλωσε αρχικά ο Στεφάν Λάσμε.

Για τον ρόλο που έπαιξε ο Γκιστ στην επιστροφή του: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Είχα το συμβόλαιο στα χέρια μου και έπρεπε να πάρω την απόφαση. Πήρα τον Τζέιμς και τον ρώτησα να έρθω και μου είπε: “Τελείωνε και έλα”. Και έτσι ήρθα».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 2



Για την επιστροφή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα ξανά εδώ, καθώς δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα μέρη από τον Παναθηναϊκό. Από την τελευταία φορά που ήμουν εδώ έχω αλλάξει όχι μόνο ως παίκτης, αλλά και ως άνθρωπος».

Για το αν μπορεί να συνδεθεί η επιστροφή του με εκείνη του Παναθηναϊκού στο Final Four της Ευρωλίγκας: «Ουδέν σχόλιο (γέλια). Είναι νωρίς για Final Four και για πολλά άλλα. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες και περισσότερες από τέσσερις για το τέλος. Στον Παναθηναϊκό με το υπέροχο κοινό που έχει, πρέπει να κερδίσουμε κάθε εντός έδρας παιχνίδι. Θα ξεκινήσουμε κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια και θα δούμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε».

Για τους νέους παίκτες: «Έγινα μπαμπάς και είμαι έτοιμος να παίξω και τον ρόλο του μέντορα».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πασκουάλ: «Πάντα στόχος του Παναθηναϊκού το Final 4»

Το σύνθημα για τη νέα σεζόν του Παναθηναϊκού έδωσε ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τόνισε ότι -όπως έκανε πάντα στην καριέρα του- ξεκινάει τη χρονιά με τη νοοτροπία ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αφού ευχαρίστησε λοιπόν την οικογένεια Γιαννακόπουλου για τις μεταγραφές και τόνισε ότι στόχος του «τριφυλλιού» είναι πάντα το Final Four της Ευρωλίγκας, απάντησε με «αιχμές» για την Μπαρτσελόνα σε ερώτηση για την απόσυρση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πασκουάλ:

Για την νέα χρονιά:
«Είναι μια καινούργια σεζόν με πολλά πρόσωπα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη και την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Σε κάθε ξεκίνημα της σεζόν θεωρώ ότι έχω την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, το ίδιο ισχύει και φέτος. Ξεκινάμε την προετοιμασία με την ίδια νοοτροπία και ξέροντας ότι θα ακολουθήσει μια δύσκολη σεζόν».

Για τον Κιθ Λάνγκφορντ: «Είναι πολύ σημαντικό που είναι εδώ. Πολύ σημαντικός παίκτης, θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 4



Για τον Ναβάρο: «Είναι ένας από τους καλύτερους, ίσως ο καλύτερος παίκτης που είχα ποτέ. Η Ευρωλίγκα είναι αυτό που είναι εξαιτίας παικτών σαν τον Ναβάρο. Είμαι στενοχωρημένος για το πώς τελείωσε την καριέρα του, πιστεύω ότι του άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά ίσως είμαι μακριά από τη Βαρκελώνη και δεν έχω ενημερωθεί αναλυτικά».

Για το αν στόχος της ομάδας είναι το Final Four: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει πάντα στόχο το Final Four. Οι παίκτες, ο κόσμος και η διοίκηση το αξίζουν και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε».

Για τον μεγάλο ανταγωνισμό στην Ευρωλίγκα: «Όλα στη ζωή έχουν να κάνουν με ποιον έχεις να συγκριθείς. Για να πας στο Final Four πρέπει να μείνουν σπουδαίες ομάδες εκτός. Τα τελευταία δυο χρόνια κάναμε φοβερή προσπάθεια, αλλά πέσαμε πάνω στις δυο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τη συγκεκριμένη σεζόν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι την κρίσιμη στιγμή να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Καλάθης: «Από την πρώτη στιγμή ήθελα να μείνω στον Παναθηναϊκό»

Εξ αρχής ήταν επιθυμία του Νικ Καλάθη να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσε στη media day του «τριφυλλιού», προσθέτοντας πως του αρέσει ο ρόλος του ηγέτη στο παρκέ.

«Ήταν εύκολη απόφαση για μένα να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Είχαμε κουβέντα με τον πρόεδρο και πήραμε την απόφαση εύκολα. Από την πρώτη στιγμή ήθελα να μείνω εδώ και αυτό έγινε», δήλωσε αρχικά ο Νικ Καλάθης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο φετινό ρόστερ της ομάδας: «Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και αρκετά υποτιμημένο. Έχουμε παίκτες που έχουν κάνει βήματα μπροστά. Έχουμε παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 6



Για τον ρόλο του στην ομάδα: «Είμαι ο στρατηγός του παρκέ, αλλά μου αρέσει να είμαι εδώ και να βοηθήσω όποιον παίκτη βρίσκεται στο παρκέ. Μου αρέσει ο ρόλος του ηγέτη στο παρκέ».

Για τον μεγάλο φετινό στόχο του Παναθηναϊκού: «Είναι το Final Four. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη ώρα».

Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Κόντρα Παπαπέτρου-Αγραβάνη: «Ο καθένας έχει τις αρχές του και το μορφωτικό του επίπεδο» [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ