Πόσο μας κοστίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Λιγότερο από έναν καφέ [βίντεο] - iefimerida.gr

Πόσο μας κοστίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Λιγότερο από έναν καφέ [βίντεο]

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοστίζει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το εκλεγμένο κοινοβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα το Λουξεμβούργο;

Η ολομέλειά του συνέρχεται για μία εβδομάδα κάθε μήνα στο Στρασβούργο ενώ οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και οι έκτακτες σύνοδοι, πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιπροσωπεύει περίπου 450 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελείται από 751 ευρωβουλευτές. Πόσο όμως κοστίζει στους πολίτες;

Είναι πολύ απλό και την απάντηση δίνει το ίδιο. Μόλις 0,79 ευρώ την ημέρα. Κάτι λιγότερο δηλαδή και από έναν καφέ. Και το καλύτερο νέο είναι πως το 94% αυτού του ποσού επιστρέφει και πάλι στις χώρες της ΕΕ.

Αλλά πώς λειτουργεί; Δεν συνεισφέρει ο καθένας άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά πληρώνει τους φόρους στη χώρα του κι αυτοί με τη σειρά τους συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το βίντεο, που εξηγεί το κόστος επιβάρυνσης του κάθε φορολογούμενου ανέβασε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ