Οριακή βελτίωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Οριακή βελτίωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριακή βελτίωση εμφανίζει τον Αύγουστο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, με τις αυξανόμενες προοπτικές ενός εμπορικού πολέμου να επιβαρύνουν το κλίμα.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit δείχνουν πως ο σύνθετος PMI διαμορφώνεται τον Αύγουστο στις 54,4 μονάδες από 54,3 μονάδες τον Ιούλιο, ελάχιστα πιο κάτω από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές του Reuters (54,5) και ο δείκτης PMI υπηρεσιών στις 54,4 μονάδες, από 54,2 τον Ιούλιο.

Από την άλλη πλευρά, ο PMI μεταποίησης υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016, στις 54,6 μονάδες από 55,1 τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters τα δεδομένα του Αυγούστου σε ένα πολύ μικρότερο δείγμα, λόγω των θερινών διακοπών.

Πάντως τα στοιχεία αυτά δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, που σκοπεύουν να ολοκληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ύψους 2,6 τρισ. ευρώ.

Κατά τον επικεφαλής οικονομολόγο του IHS Markit, Chris Williamson, οι δείκτες PMI παραπέμπουν σε ρυθμό ανάπτυξης περίπου 0,4% αυτό το τρίμηνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ PMI Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ