Ο λόγος που δεν πρέπει να ρίξετε πίσω στη θάλασσα ένα δελφίνι που ξεβράστηκε στην ακτή - iefimerida.gr

Ο λόγος που δεν πρέπει να ρίξετε πίσω στη θάλασσα ένα δελφίνι που ξεβράστηκε στην ακτή

Ενα δελφίνι ξεβράστηκε στην ακτή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δελφίνια δεν μπορούν να παραμείνουν πολύ ώρα έξω από το νερό γιατί το δέρμα τους αφυδατώνεται και μπορεί να πεθάνουν.

Επίσης, δεν μπορούν να παραμείνουν πολύ ώρα κάτω από το νερό διότι πρέπει κατά διαστήματα να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν, αφού είναι θηλαστικά.

Τι συμβαίνει όμως όταν ένα δελφίνι παλεύει για τη ζωή του και είναι ξεβρασμένο στην ακτή;

Μια τέτοια δυσάρεστη εικόνα έχουν πολλές φορές αντικρίσει λουόμενοι στις ελληνικές ακτές. Και αυτό το καλοκαίρι είδαμε νεκρά δελφίνια στις Σπέτσες, στην Χαλκιδική, σε παραλία της Πρέβεζας κλπ.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι για να σώσουν ένα δελφίνι πρέπει να το επιστρέψουν πίσω στη θάλασσα. Κάτι τέτοιο όμως είναι λάθος όπως σημειώνουν οι ειδικοί.

Το να βλέπεις ένα όμορφο δελφίνι ξεβρασμένο στην παραλία να αργοπεθαίνει είναι κάτι που σου προκαλεί πανικό. Θέλεις να το σώσεις και νομίζεις ότι κάτι λάθος έγινε και βγήκε στην ακτή.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί κανείς να κάνει είναι να το τραβήξει πίσω στη θάλασσα και αυτό γιατί τα δελφίνια βγαίνουν συχνά εσκεμμένα στην ακτή, επειδή είναι άρρωστα και πρόκειται να πεθάνουν.

Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε αν δείτε ένα δελφίνι ξεβρασμένο στην ακτή στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δελφίνι ακτή ξεβράστηκε θάλασσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ