Μισή Ελληνίδα, μισή Κονγκολέζα: Η Νίκη Σερέτη έφτασε σε ψυχίατρο για να αντέξει τον ρατσισμό [βίντεο] - iefimerida.gr

Μισή Ελληνίδα, μισή Κονγκολέζα: Η Νίκη Σερέτη έφτασε σε ψυχίατρο για να αντέξει τον ρατσισμό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κοινό τη γνώρισε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Εκείνες κι εγώ». Η τηλεοπτική Δεβόρα μπορεί να μην παρέμεινε στα τηλεοπτικά πράγματα, αλλά έχει διαγράψει μια πολυετή πορεία στο ελληνικό θέατρο, ενώ οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις είχαν πάντα επιτυχία.

Η Νίκη Σερέτη, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο "Καλοκαίρι Μαζί" μίλησε για όλα.

Για πολλά χρόνια πάλευε με τον ρατσισμό και τον φόβο που προκαλούσε το χρώμα της επιδερμίδας της: «Πια δεν με ενοχλεί τόσο πολύ, τα έχω ψιλοβρει με τον εαυτό μου. Αυτό ήταν ένα θέμα που είχα από μικρή ηλικία. Είναι ένα θέμα που, το ανοίκειο, το ξένο, το διαφορετικό θα τον κάνει τον άλλο να σκαλώνει, να το φοβάται, να μην το γνωρίζει, να μην θέλει καν να το πλησιάζει» .

Η Νίκη Σερέτη εξηγεί πως χρειάστηκε να κάνει ψυχοθεραπεία, καθώς κάποια περίοδο εμφάνισε και κρίσεις πανικού, και περιγράφει πως για χρόνια προσπαθούσε να κρύψει την εμφάνισή της, την καταγωγή της και έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να μοιάζει με Ελληνίδα: «Πριν έκανα τα πάντα για να με κρύψω, ακόμη και εξωτερικά. Παλιά ίσιωνα το μαλλί μου, έβαζα μπλε φακούς επαφής, σε έναν μάταιο αγώνα να φανώ και εγώ ότι είμαι Ελληνίδα».

Δείτε την εξομολόγησή της:

Η Νίκη Σερέτη γεννήθηκε στο Βελγικό Κονγκό, από πατέρα Μυτιληνιό μετανάστη και μητέρα αυτόχθονα. Όταν ήταν ενός μηνός εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς στην Ελλάδα. Λίγο καιρό αργότερα όμως και συγκεκριμένα όταν εκείνη ήταν 18 μηνών, λόγω οικονομικής αδυναμίας των γονέων της, υιοθετήθηκε από ένα άτεκνο ζευγάρι.

Αυτοί την μεγάλωσαν με τον δίδυμο αδελφό της. Η ίδια όμως διατήρησε σχέσεις με την βιολογική της οικογένεια.

Μισή Ελληνίδα, μισή Κονγκολέζα: Η Νίκη Σερέτη έφτασε σε ψυχίατρο για να αντέξει τον ρατσισμό [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε από μικρή, ήταν ο ρατσισμός. Η ηθοποιός όμως κατάφερε να τον αντιμετωπίσει. Σύντομα μάλιστα ήρθε και ο πρώτος της ρόλος. Ο Γιάννης Μπέζος της ζήτησε να παίξει στη σειρά «Εκείνες κι εγώ», όμως η ίδια δίσταζε, επειδή ήταν άπειρη και δεν είχε καν τελειώσει την υποκριτική σχολή στην οποία φοιτούσε. Εκείνος όμως της είπε: «Εάν δεν δεχθείς, δεν κάνω τη σειρά».

Τελικά είπε το ναι και το σίριαλ χτύπησε κόκκινο στους πίνακες τηλεθέασης, με την ίδια να γνωρίζει αμέσως την απόλυτη επιτυχία. Συμμετείχε και σε άλλες δουλειές στην τηλεόραση, όμως η μεγάλη αγάπη της ήταν πάντα το θέατρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκη Σερέτη ψυχίατρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ