ΕΣΑμεΑ: Απαράδεκτη η φρασεολογία Γρηγοράκου σχετικά με την αναπηρία -Να ανακαλέσει άμεσα - iefimerida.gr

ΕΣΑμεΑ: Απαράδεκτη η φρασεολογία Γρηγοράκου σχετικά με την αναπηρία -Να ανακαλέσει άμεσα

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος-Φωτογραφία: Intimenews/ Στέλιος Στεφάνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταδικάζει η ΕΣΑμεΑ την αναφορά που έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος στην αναπηρία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του ζητά να ανακαλέσει άμεσα.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Λακωνίας μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στις 19 Αυγούστου, αναφερόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλή, προέβη σε μια απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά αναφορά σχετικά με την αναπηρία του.

Η ταύτιση της οπτικής αναπηρίας του υπουργού Ναυτιλίας με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στο Σαρωνικό, είναι άσχετη με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζει δε και προωθεί μια λογική βαθιά στιγματιστική αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως και στο παρελθόν (περίπτωση Σόιμπλε- Λαζόπουλου, Τζήμερου, Πρετεντέρη κλπ.), έτσι και τώρα, η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει απερίφραστα και ζητά από τον κ. Γρηγοράκο να ανακαλέσει άμεσα. Η δήλωσή του στις 19/8 δεν περιποιεί τιμή ούτε στον ίδιο, ούτε στον πολιτικό του χώρο, ούτε στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπεί στη Βουλή, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα σημειώνει ότι μετά τις δηλώσεις στον Σκάι ακολούθησαν ανάλογες αναφορές του κ. Γρηγοράκου στον Real FM.

Οι νέες δηλώσεις του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λ. Γρηγοράκου για τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας ότι «προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα μέσα στην κοινωνία».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «ο βουλευτής της ΔΗΣΥ μετά τις δηλώσεις του στον Σκάι στις 19/08 επανέλαβε την ίδια ρατσιστική φρασεολογία χτες στον Real FM, συνδέοντας την "αριστεία" (!) με το γεγονός ότι ο υπουργός είναι τυφλός και δεν μπορούσε εξαιτίας αυτού του γεγονότος να ασκήσει τα καθήκοντά του στο ατύχημα στον Σαρωνικό.

Οι επικίνδυνες δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα μέσα στην κοινωνία και δεν ανέχονται από κανέναν να τους θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Προσβάλλουν το σύνολο των δημοκρατικών, φιλελεύθερων και προοδευτικών πολιτών και όλους όσοι αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας και δικαιωμάτων».

Επίσης, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κ. Γεννηματά που δεν έχει ακόμα καταδικάσει τις δηλώσεις αυτές, παρά και τη χτεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών. Περιμένουμε να το πράξει άμεσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ