Στη φάκα ύποπτοι για εμπρησμό σε Πάτρα και Ηλεία- Μελισσοκόμος συνελήφθη για τη φωτιά στο Καστρίτσι - iefimerida.gr

Στη φάκα ύποπτοι για εμπρησμό σε Πάτρα και Ηλεία- Μελισσοκόμος συνελήφθη για τη φωτιά στο Καστρίτσι

Φωτιά Δαφνιώτισσα(Φωτογραφία: EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο άντρες ηλικίας 32 και 36 ετών συνελήφθησαν για εμπρησμό από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, για δύο πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή Γεράκι Ηλείας.

Η σύλληψη των δύο έγινε από υπαλλήλους της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με τη συνδρομή υπαλλήλων του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι οι πυρκαγιές αυτές εκδηλώθηκαν, η πρώτη χθες το απόγευμα και η δεύτερη σήμερα το πρωί.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές με παρόμοιες δραστηριότητες.

Συνελήφθη μελισσοκόμος για τη φωτιά στο Ανω Καστρίτσι

Εξάλλου, σύμφωνα με το patrastimes.gr η πυροσβεστική υπηρεσία προχώρησε στην προσαγωγή και σύλληψη νεαρού άντρα ως υπεύθυνου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στο Ανω Καστρίτσι στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο patrastimes.gr πως ο άντρας εκτελούσε εργασίες σε μελίσσι που έχει στην περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας αναφερόμενος στις συλλήψεις των δύο ατόμων που κατηγορούνται για εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας (Δαφνιώτισσα, Ανάληψη και Γεράκι) που έγιναν λίγες ώρες μετά την επιστολή που είχε στείλει στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

"Είχα ζητήσει την άμεση διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν αυτέ τις πυρκαγιές. Κι αυτό γιατί είχαμε τέσσερα δύσκολα μέτωπα, σε ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, στον ίδιο γεωγραφικό χώρο. Σε έναν χώρο, που έναν χρόνο πριν, το 2017 είχαν σημειωθεί ανάλογες πυρκαγιές. Μόνο σε σύμπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί".

Ο κ. Κατσιφάρας κατέληξε ότι έχει "απόλυτη εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συλλήψεις φωτιά Ηλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ