Η «Αυγή» πανηγυρίζει για τη «μαχαιριά» Σουλτς στη Φώφη Γεννηματά - iefimerida.gr

Η «Αυγή» πανηγυρίζει για τη «μαχαιριά» Σουλτς στη Φώφη Γεννηματά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάγωσαν στην Χαριλάου Τρικούπη με την δήλωση του Μάρτιν Σουλτς, πρώην ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD ότι η καρδιά του χτυπάει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση Σουλτς έγινε με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο μνημόνιο, αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου προέβη σε υπερβολικά φιλοκυβερνητικές δηλώσεις που ενόχλησαν το ΠΑΣΟΚ.

Η «Αυγή», αντίθετα, πανηγύρισε με τις δηλώσεις του γερμανού πολιτικού και το εξέφρασε σε άρθρο με τίτλο «Ο... ελέφαντας στο δωμάτιο της Φ. Γεννηματά».

«Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να κάνει ότι δεν αναγνωρίζει πως η θέση του Μάρτιν Σουλτς αποτελεί μια αυτονόητη σοσιαλδημοκρατική θέση έναντι του εγχώριου κόμματος της Δεξιάς, δηλαδή της Ν.Δ.», αναφέρει και συνεχίζει:

«Αν παραμείνει πρωθυπουργός, θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Αλλά νομίζω ότι του αξίζει να του εμπιστευτεί κανείς το μέλλον της Ελλάδας», δήλωσε στη Deutsche Welle ο Μ. Σουλτς.

Πάντα όταν ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση εισέπρατταν θετικά ή και διθυραμβικά σχόλια από σημαίνοντα στελέχη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, η... γραμμή άμυνας του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι αυτά οφείλονται στον θεσμικό ρόλο τους, καθότι διαχρονικά θέλουν να βοηθούν και να υπερασπίζονται την Ελλάδα.

Όμως ο Μ. Σουλτς δεν είναι πλέον ούτε ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου ούτε επικεφαλής του SPD. Συνεπώς, δεν μπορεί πλέον το ΠΑΣΟΚ να κρύβεται πίσω από αυτό το επιχείρημά του και να ισχυριστεί ότι η παρότρυνση Σουλτς για εναπόθεση του μέλλοντος της χώρας στον Αλ. Τσίπρα απορρέει από κάποια θεσμική “υποχρέωση” του πρώην προέδρου του ΕΚ. Όπως και οι εκτιμήσεις του για τις θετικές και αισιόδοξες σηματοδοτήσεις από την έξοδο του Μνημονίου. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να κάνει ότι δεν αναγνωρίζει πως η θέση του Μάρτιν Σουλτς αποτελεί μια αυτονόητη σοσιαλδημοκρατική θέση έναντι του εγχώριου κόμματος της Δεξιάς, δηλαδή της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυγή Γεννηματά Σουλτς μαχαίρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ