Παπαδημούλης: Δίκαιη διανομή πλούτου και ενίσχυση δημόσιας διοίκησης οι στόχοι της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Δίκαιη διανομή πλούτου και ενίσχυση δημόσιας διοίκησης οι στόχοι της κυβέρνησης

Φωτογραφία: Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, με δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, χωρίς εστίες διαφθοράς και γραφειοκρατίας, και η οικοδόμηση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, είναι ο τριπλός στόχος της κυβέρνησης για την ουσιαστική έξοδο από τα μνημόνια, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι εφόσον διατηρούνται τα υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και επιτυγχάνονται οι στόχοι, δεν θα χρειαστεί να περικοπούν οι συντάξεις.

Χαρακτήρισε την έξοδο από τα μνημόνια ως ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα, που πιστώνεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι «κάνουν λάθος όσοι υποβαθμίζουν το τέλος των μνημονίων», προσθέτοντας ότι η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να είναι έργο ενός, αλλά χρειάζεται ευρεία πολιτική κοινωνική συμμαχία και για αυτό το λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το κάλεσμα για τη δημιουργία προοδευτικού μετώπου απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του νεοφιλελευθερισμού.

Σχετικά με την αρνητική στάση της Φώφης Γεννηματά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγόρησε ότι λειτουργεί ως δορυφόρος της ΝΔ και επεσήμανε ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις θετικές εκτιμήσεις των ευρωσοσιαλιστών για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ