Το πιο αηδιαστικό έκθεμα του κόσμου βρίσκεται στο Μουσείο του Λονδίνου- Το βρήκαν στους υπονόμους [εικόνες] - iefimerida.gr

Το πιο αηδιαστικό έκθεμα του κόσμου βρίσκεται στο Μουσείο του Λονδίνου- Το βρήκαν στους υπονόμους [εικόνες]

Φωτογραφία:AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορείτε να φανταστείτε να εκτίθεται στο μουσείο της πόλης σας ένα «εύρημα» από τους υπονόμους της πόλης;

Συνέβη στο Λονδίνο. Το Μουσείο του Λονδίνου έχει προσθέσει στη μόνιμη συλλογή του δείγματα ενός από τα πιο αηδιαστικά και τεράστια βουνά λίπους τα οποία έχουν ποτέ βρεθεί στους υπονόμους της πόλης. Και δεν αρκέστηκε στο να τα εκθέτει στις αίθουσες του μουσείου, αλλά τα εξέθεσε και στο διαδίκτυο να τα δει όλος ο πλανήτης.

Το Μουσείο του Λονδίνου έχει προσθέσει στη μόνιμη συλλογή του δείγματα ενός από τα πιο αηδιαστικά και τεράστια βουνά λίπους τα οποία έχουν ποτέ βρεθεί στους υπονόμους της πόλης.

Τον Σεπτέμβριο του 1917, η Thames Water, η ιδιωτική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ύδρευση και διαχείριση των απορριμμάτων στη βρετανική πρωτεύουσα, ανακάλυψε ένα τερατώδες βουνό λίπους που μπλόκαρε το δίκτυο υπονόμων στο Whitechapel. Αυτή η αηδία - μια συμπαγής μάζα λίπους, περιττωμάτων και ένας θεός ξέρει ποιων άλλων υλικών - είχε μήκος 250 μέτρων και βάρος όσο δύο αεροσκάφη Airbus. Τους πήρε ένα μήνα για να το κατατμήσουν.

Τον Σεπτέμβριο του 1917 ανακαλύφθηκε αυτό το τερατώδες βουνό λίπους που μπλόκαρε το δίκτυο υπονόμων στο Whitechapel.

Το Μουσείο του Λονδίνου, που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο για θέματα άστεως, αποφάσισε να εκθέσει κάποια κομμάτια, για να τιμήσει την ιστορική ανακάλυψη. Με ενθουσιασμό, βάφτισαν «Fatberg» (Βουνό λίπους) τα δύο κομμάτια που εξέθεσαν, το μεγαλύτερο των οποίων έχει μέγεθος κουτιού παπουτσιών. Τα εξέθεσαν, με δωρεάν πρόσβαση, από τον Φεβρουάριο έως τον περασμένο Ιούλιο.

Αυτή η αηδία - μια συμπαγής μάζα λίπους, περιττωμάτων και ένας θεός ξέρει ποιων άλλων υλικών - είχε μήκος 250 μέτρων και βάρος όσο δύο αεροσκάφη Airbus.

«Τα δείγματα του βουνού λίπους του Whitechapel έχουν αποδειχτεί πολύ δυνατά μουσειακά εκθέματα, προκαλώντας ισχυρά συναισθήματα σαγήνης και αηδίας στους επισκέπτες μας, ενώ, ταυτόχρονα, τους ενθαρρύνουν να στοχαστούν τη σοβαρή πρόκληση που αντιμετωπίζει η πόλη» τόνισε, στον «Γκάρντιαν» η Βάικι Σπαρκς, επιμελήτρια της κοινωνικής και εργασιακής ιστορίας στο Μουσείο του Λονδίνου.

Φωτογραφίες: AP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ