H Ε.Ε. καταδικάζει την Ιαπωνία για τις τρεις εκτελέσεις θανατοποινιτών - iefimerida.gr

H Ε.Ε. καταδικάζει την Ιαπωνία για τις τρεις εκτελέσεις θανατοποινιτών

H Ε.Ε. καταδικάζει την Ιαπωνία για τις τρεις εκτελέσεις θανατοποινιτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις τρεις εκτελέσεις θανατοποινιτών στην Ιαπωνία καταδικάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, χαρακτηρίζοντας την πράξη «βίαιη» και «απάνθρωπη», ενώ την κατάργησή της «ουσιαστική για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Μέσω της ύπατης εκπροσώπου της για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), Κάθριν Άστον, η Ε.Ε. επέκρινε έντονα χθες τις εκτελέσεις τριών κρατουμένων από τις αρχές στην Ιαπωνία και κάλεσε ξανά το Τόκιο να απεμπολήσει οριστικά την ποινή του θανάτου.

«Η Ε.Ε. εκφράζει τη λύπη της για την εκτέλεση των Γιασουάκι Ουβάμπε, Τομογιούκι Φουσουσάβα και Γιασουτόσι Ματσούντα την 29η Μαρτίου», ανέφερε η κ.Άστον, σημειώνοντας ότι η εσχάτη των ποινή «δεν είχε εφαρμοστεί στην Ιαπωνία εδώ και είκοσι μήνες».

«Η Ε.Ε. αντιτίθεται στην θανατική ποινή, διότι είναι βίαιη και απάνθρωπη, και η κατάργησή της παντού είναι ουσιαστική για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», πρόσθεσε η Άστον. «Η Ε.Ε. έχει καλέσει επανειλημμένα την Ιαπωνία να καταργήσει την ποινή του θανάτου και να προχωρήσει σε μορατόριουμ», υπενθύμισε η ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης για την ΚΕΠΠΑ.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα, μαζί με τις ΗΠΑ, που επιβάλλει την ποινή του θανάτου, συνήθως σε ανθρώπους που καταδικάζονται για πολλαπλές ανθρωποκτονίες. Οι τρεις εκτελεσθέντες είχαν καταδικαστεί και ομολογήσει την ενοχή τους σε δίκες για πολλαπλούς φόνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ