Γρηγοράκος: «Δούλεψες μόνο στον Τσοχατζόπουλο» -Δούρου: «Δεν υπήρξα προϊόν κομματικού σωλήνα» - iefimerida.gr

Γρηγοράκος: «Δούλεψες μόνο στον Τσοχατζόπουλο» -Δούρου: «Δεν υπήρξα προϊόν κομματικού σωλήνα»

Φωτογραφία: INTIME NEWS- ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Λεωνίδα Γρηγοράκο και της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου.

Ο κ. Γρηγοράκος, μιλώντας το πρωί στον «Σκάι», επέκρινε την απουσία συντονισμού των πυρκαγιών στο Μάτι της Ρ. Δούρου και την κατηγόρησε ότι δεν έχει επαγγελματική εμπειρία. «Απ' όσο θυμάμαι, είχε δουλέψει μόνο το γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου» είπε αιχμηρά.

Απαντώντας επί προσωπικού, η Ρένα Δούρου αντέδρασε αφήνονοντας αιχμές για προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει η Ρ. Δούρου, «Ενημερώνω τον γνωστό για την κομματική του πορεία, βουλευτή Γρηγοράκο, ότι ουδέποτε υπήρξα επαγγελματικό στέλεχος κόμματος, ούτε προϊόν κάποιου κομματικού σωλήνα. Για χρόνια κόλλησα ένσημα δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, έμεινα άνεργη όπως τόσοι και τόσοι συνομήλικοι μου εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων που μετείχε ή στήριζε το κόμμα του. Τέλος, για να του φρεσκάρω τη μνήμη, του θυμίζω ότι συνάδελφός του, γαλάζιος βουλευτής, πρώην υπουργός που είχε εκστομίσει παρεμφερή αβάσιμα ψεύδη σε βάρος μου τιμωρήθηκε 2 φορές οριστικά και αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη που αποκατέστησε την αλήθεια. Δεν γνώριζε; Ας το μάθει», καταλήγει η κ. Δούρου.

1/3 Μια οφειλόμενη απάντηση στον κ. Λ. Γρηγοράκο για τη σημερινή του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ:
Ενημερώνω λοιπόν τον γνωστό για την κομματική του πορεία, βουλευτή Γρηγοράκο, ότι ουδέποτε υπήρξα επαγγελματικό στέλεχος κόμματος ούτε προϊόν κάποιου κομματικού σωλήνα.

2/3 Για χρόνια κόλλησα ένσημα δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, έμεινα άνεργη όπως τόσοι και τόσοι συνομήλικοι μου εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων που μετείχε ή στήριζε το κόμμα του.

3/3 Τέλος, για να του φρεσκάρω τη μνήμη, του θυμίζω ότι συνάδελφός του, γαλάζιος βουλευτής, πρώην υπουργός που είχε εκστομίσει παρεμφερή αβάσιμα ψεύδη σε βάρος μου τιμωρήθηκε 2 φορές οριστικά και αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη που αποκατέστησε την αλήθεια. Δεν γνώριζε; Ας το μάθει.

Γρηγοράκος: Να δώσει εξηγήσεις η Ρ. Δούρου

Ο Λ. Γρηγοράκος με δήλωσή του επανήλθε στο θέμα και κάλεσε την κα Δούρου να δώσει εξηγήσεις.

«Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα, έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν. Δεν αποκρύπτονται ούτε ακυρώνονται. Πολύ περισσότερο, όταν συνδέονται με ανομολόγητες πράξεις και βιωματικές ενοχές» τονίζει και ζητά από την Ρ. Δούρου να δώσει σαφείς και καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματα:

  • Υπήρξε ή όχι συνεργάτιδα του κυρίου Άκη Τσοχατζόπουλου, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Αμυντικών Μελετών και Ερευνών, που ο ίδιος είχε συγκροτήσει ως Υπουργός Άμυνας;
  • Ποιο ήταν το ακριβές αντικείμενο της συνεργασίας τους;
  • Ποια ήταν η αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφερε;

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Η άρνησή της να απαντήσει σ’ αυτά τα συγκεκριμένα ερωτήματα, την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Το κυριότερο, θέτει καίρια ζητήματα για την αξιοπιστία και το ήθος της. Η σιωπή της είναι αποκαλυπτική είτε αφορά τις ανάρμοστες σχέσεις που είχε στον προγενέστερο πολιτικό της βίο είτε τις τρομακτικές ευθύνες της στην ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι. Όταν δε, θέλει να επιβάλει καθεστώς σιωπής και στους επικριτές της, το μόνο που μας θυμίζει είναι η σχέση της με τον «Τσαβισμό». Μπορεί αν θέλει να κρατήσει ζωντανό το θαυμασμό της για τον λαϊκιστή, αυταρχικό αλλά και δικτάτορα Τσάβες, όμως, σε καμιά περίπτωση δε θα μας κάνει να σιωπήσουμε. Οι απειλές της δεν μας πτοούν. Την αλήθεια επιζητούμε. Αν αυτή ενοχλεί, τότε η κ. Δούρου θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις».

Ο κ. Γρηγοράκος προσθέτει πως «εκτός από φόβο, η περιφερειάρχης Αττικής επιδεικνύει και ένα πρωτοφανές θράσος, εγκαλώντας εμένα για την κομματική μου πορεία. Ηθελημένα ξεχνά την επαγγελματική και επιστημονική μου διαδρομή. Ως γιατρός μπήκα στην πολιτική και συνεχίζω μέχρι σήμερα που έχω την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου. Αντί λοιπόν, η κυρία Δούρου να προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει κολλήσει ένσημα εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, ας απαντήσει προηγουμένως στα ερωτήματα που έχουμε θέσει. Ας μιλήσει για την «ταμπακιέρα» . Με υπεκφυγές, στρουθοκαμηλισμούς και «κοκορομαχίες» το μόνο που επιτυγχάνει είναι να επιτείνει την αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητά της. Με την εκκωφαντική σιωπή της, η κ. Δούρου μας θυμίζει τη γνωστή ρήση «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος».

Λεωνίδας Γρηγοράκος

Βουλευτής Λακωνίας Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Καθηγητής ΕΚΠΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ