Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Παρίσι από τον πύργο Μπρεγκανσόν όπου βρισκόταν σε διακοπές με την σύζυγό του Μπριζίτ, από τις 3 Αυγούστου.


Ο πύργος είναι η επίσημη θερινή κατοικία του εκάστοτε προέδρου της Δημοκρατίας και οι Μακρόν πέρασαν εκεί τις 20ήμερες διακοπές τους. Την ερχόμενη Τετάρτη ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας περιόδου.

Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Γνωρίζοντας σημαντική κάμψη στις δημοσκοπήσεις, ο Μακρόν επιχείρησε να δώσει την αίσθηση ότι συνέχιζε στις διακοπές του την διπλωματική και πολιτική δραστηριότητα. Στις 3 Αυγούστου συνάντησε στον πύργο Μπρεγκανσόν την Τερέζα Μέι και συζήτησαν για το επερχόμενο Brexit και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ.

Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Μερικές ημέρες αργότερα ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τηλεφωνικά από τον πύργο τον πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντουκ, επικοινώνησε με τον νοτιο-αφρικανό ομόλογό του σχετικά με την κατάσταση στο Κονγκό.
Στα μέσα Αυγούστου ο Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση στη Συρία ενώ τηλεφώνησε και στον Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή την κράτηση του Ουκρανού σκηνοθέτη Oleg Sentsov.


Το ζεύγος Μακρόν βγήκε δύο φορές από τον πύργο των διακοπών. Ντυμένος με ένα λευκό, μακρυμάνικο μπλουζάκι, ο Εμανουέλ Μακρόν συνάντησε περίεργους και κατοίκους της περιοχής Βαρ και αντάλλαξε κάποιες φιλοφρονήσεις και selfies. Οπως εξήγησε, αξιοποίησε τις διακοπές του «για να διαβάσει, να περπατήσει, να κάνει ό,τι όλος ο κόσμος». «Μου κάνει καλό», πρόσθεσε.

Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Φιλώντας παιδιά στο μέτωπο, σφίγγοντας αναρίθμητα χέρια και συνοδευόμενος από κάμερες, ο γάλλος πρόεδρος φάνηκε ιδιαίτερα φιλικός.
Ενας τουρίστας από την Γερμανία τον πλησίασε και του είπε ότι η παρουσία του στον πύργο απαγορεύει τις επισκέψεις εκεί. «Θα μπορούσατε να έρθετε τον Ιούλιο, ήταν ανοιχτά», απάντησε ο Μακρόν.

Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Η παρουσία κάμερας ήταν επίσης η ευκαιρία για τον Μακρόν να δηλώσει ότι προτιμάει το μπάνιο στη θάλασσα και όχι τις πισίνες. Πρόσφατα το προεδρικό ζεύγος είχε επικριθεί γιατί εγκατέστησε πισίνα μέσα στην αυλή του ιστορικού πύργου Μπρεγκανσόν, κόστους 34.000 ευρώ, όπως φαίνεται παρακάτω στη φωτογραφία.

Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 8


«Δεν μου αρέσουν οι πισίνες. Προτιμώ χίλιες φορές τη θάλασσα», δήλωσε ο Μακρόν και πρόσθεσε, με νόημα: «Μην το πείτε πουθενά ότι κολυμπάω στη θάλασσα, θα με εντοπίσουν!».

Μαυρισμένος Μακρόν -20 ημέρες διακοπές σε πύργο, με την Μπριζίτ [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία μακρον μαυρισμένος διακοπές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ